Ексклюзиви
вівторок, 29 січня 2008 13:01

У Белграді почали продавати квитки на "Євробачення"

Організатори популярного музичного конкурсу "Євробачення", який цього року вперше пройде в Белграді, почали перший етап продажу квитків на шоу. Ціна квитків, як повідомляють організатори шоу, є "незвичайно низькою для "Євробачення". Так, на півфінальні змагання, які відбудуться 20 і 22 травня, роздрібні квитки коштуватимуть 1000 динарів (близько 20 доларів), а на фінал (24 травня) – від 1500 до 5000 динарів (25 - 90 доларів). У перші два дні продажів скористатися сервісом зможуть лише жителі самої Сербії, а для іноземців така можливість буде відкрита починаючи з 31 січня. З Сербії квитки можна замовляти по телефону, решті шанувальників конкурсу пропонується купувати квитки через Інтернет.

Організатори відзначають, що до 15 березня квитки продаватимуться так званими "пакетами". Власник найдешевшого "пакету" зможе відвідати як мінімум один з півфіналів і фінал, а також декілька репетицій. У випадку, якщо "пакети" в найближчі півтора місяці розпродані не будуть, з 17 березня почнеться роздрібний продаж квитків. У одні руки відпускатиметься не більше чотирьох "пакетів".

"Євробачення" – одне з найпопулярніших телевізійних шоу в світі, проводиться щорічно, починаючи з 1956 року. Цього року Сербія вперше приймає "Євробачення", заслуживши це право за підсумками минулого року, коли на конкурсі, що проходив у Фінляндії, перемогу отримала сербська співачка Марія Шеріфовіч.

"Євробачення" 2008 року стане найбільш представницьким за всю історію конкурсу. У ньому візьмуть участь виконавці з 43 держав, поділені на три групи. Без попереднього відбору у фінал конкурсу допущені Сербія, Франція, Німеччина, Великобританія та Іспанія. Сюди також потрапляють по десять кращих виконавців з кожного півфіналу.

Росія за підсумками жеребкування потрапила в перший півфінал, де також присутні Чорногорія, Фінляндія, Греція, Ірландія, Ізраїль, Польща, Боснія і Герцеговина, Естонія, Голландія, Румунія, Молдова, Словенія, Норвегія, Андорра, Вірменія, Бельгія, а також дебютанти конкурсу – Сан-Маріно і Азербайджан.

Другу групу півфіналістів склали Хорватія, Данія, Болгарія, Португалія, Україна, Швейцарія, Македонія, Ісландія, Кіпр, Латвія, Білорусія, Угорщина, Албанія, Швеція, Туреччина, Литва, Грузія, Чехія і Мальта.

Порядок виступу буде визначений додатковим жеребкуванням. Переможці як кваліфікації, так і всього конкурсу за традицією визначатимуться за підсумками голосування телеглядачів. Виступи виконавців пройдуть в найбільшому на Балканах глядацькому залі – "Белградській арені", здатній вміщати близько 20 тисяч глядачів, передає РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У Белграді почали продавати квитки на "Євробачення"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути