Ексклюзиви
понеділок, 11 жовтня 2010 10:03

У Белграді гей-парад закінчився кров'ю поліцейських і гомофобів (ФОТО)
21




Під час гей-параду в Белграді відбулися масові безлади за участю сотень противників ходи. Як повідомляє B92, в результаті зіткнень постраждали близько 90 осіб, в основному поліцейські. Двоє з них отримали серйозні поранення.

Учасники заворушень підпалили штаб-квартиру правлячої Демократичної партії Сербії, закидали камінням офіс Соціалістичної партії, вибили вікна в будівлі місцевого телеканалу і спробували прорватися до парламенту, але були зупинені поліцією. У центрі Белграда були розграбовані кілька магазинів.

Супротивники гей-параду закидали поліцейських каменями і пляшками із запальною сумішшю. Поліція у відповідь застосувала сльозогінний газ. За непідтвердженими даними, затримано кілька десятків чоловік. Самої поліції, за підрахунками Reuters, було близько 5 тисяч.

Минулий гей-парад став другим в історії Сербії. Вперше його провели у 2001 році, тоді він також супроводжувався масовими заворушеннями. Повторити хода планувалося в 2009 році, проте акції скасували з міркувань безпеки.
ФОТО: Reuters
Зараз ви читаєте новину «У Белграді гей-парад закінчився кров'ю поліцейських і гомофобів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути