Ексклюзиви
середа, 18 серпня 2010 11:15

У Азарова кажуть, що дітей у школах недогодовують

У Азарова кажуть, що дітей у школах недогодовують

Ситуація в інтернаті для дітей з порушенням центральної нервової системи у Ніжині стабілізувалася

Про це під час засідання уряду заявив перший віце-прем"єр Андрій Клюєв.

"Президент у зв"язку з випадком смерті дітей доручив міністру охорони здоров"я, міністру праці та соцполітики, голові Чернігівської ОДА доручив вжити заходів щодо встановлення причин смерті вихованців та надати допомогу сім"ям. Вимагаю від міністра охорони здоров"я, міністра освіти, голови Ради міністра АРК, голів ОДА взяти під особистий контроль дотримання санітарно-епідеміологічних норма в тому числі щодо якості та безпечності продуктів з метою попередження інфекційних захворюварь в інтернатних закладах", - зауважив віце-прем"єр.

Він також наголосив, що питання підготовки до нового навчального року та реформи системи освіти буде приділено окреме засідання уряду.

"Міністр праці та соцполітики, мінекономіки прошу переглянути концепцію організації шкільного харчування та відмовитися від хибної практики, коли наприклад фірми з Білої Церкви, що не мають стосунку до гром харчування починають продукти у школи Житомирської та ін областей. Це негативно відбивається на стані здоров"я дітей. Їх у таких випадках просто недогодовують", - підкреслив Клюєв.

Він попросив міністра освіти взяти під особистий контроль завершення ремонтів навчальних закладів і їх відповідне оснащення. Перший віце-прем"єр також дав доручення прискорити друк підручників та забезпечити доступ школярів та студентів до їхніх еклектронних версій.

Нагадаємо, що в Ніжинському інтернаті померло п"ятеро дітей. Медики поки не можуть назвати причину смерті. Водночас, прокуратура порушила кримінальну справу за статею неналежне виконання свої обов"язків медичним працівником. У свою чергу заступник голови АП Ганна Герман назвала жахливими умови, в яких перебувають діти у Ніжинському інтернаті.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Азарова кажуть, що дітей у школах недогодовують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути