вівторок, 21 липня 2009 13:46

У астронавтів МКС радість: полагодили туалет

У астронавтів МКС радість: полагодили туалет

Члени екіпажу Міжнародної космічної станції (МКС) в понеділок полагодили туалет, що зламався напередодні, повідомляє агентство Рейтер з посиланням на представника НАСА.

Поломка туалету на американському сегменті МКС не викликала особливих проблем у 13 астронавтів, які весь цей час користувалися санвузлом в російській частині станції.

За даними НАСА, ремонтом туалету, у якого вийшов з ладу розділювальний насос, займалися командир експедиції - росіянин Геннадій Падалка і бортінженер МКС - бельгійський астронавт Франк де Вінн.

Агентство відзначає, що відремонтований туалет стане приємним сюрпризом для американських астронавтів Девіда Волфа і Томаса Маршберна, які у цей момент здійснюють вихід у відкритий космос.

У травні 2008 року співробітники МКС вже стикалися з проблемами у функціонуванні санвузлу.

Тоді у туалету відмовив вентилятор двигуна. Після цього частина устаткування, що відповідає за збір рідини, працювала з перебоями.

За даними одного зі співробітників МКС, туалет на орбітальній станції експлуатується вже сім років, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У астронавтів МКС радість: полагодили туалет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути