понеділок, 07 липня 2008 08:29

У Японії відкрився саміт "Великої вісімки"

У Японії відкрився саміт "Великої вісімки"
На японському острові Хоккайдо відкрився саміт "Великої вісімки", в якому беруть участь лідери Росії, Великої Британії, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Канади і США, а також глави 22 країн, що розвиваються. Очікується, що основними темами саміту, що пройде з 7 по 9 липня, стануть зростаючі ціни на нафту і глобальне потепління.

Крім того, на саміті, окрім інших тем, обговорюватимуться проблеми міжнародного тероризму і питання, пов"язані з ядерними програмами Ірану та Північної Кореї.

В понеділок зустрічі саміту почнуться з обговорення ситуації в Африці, зокрема, питань гуманітарної та інших видів допомоги африканським країнам. У запланованих на цей день зустрічах візьмуть участь глави Алжиру, Ефіопії, Гани, Нігерії, Сенегалу, ПАР, Танзанії та голова Африканського союзу.

Забезпеченням безпеки учасників саміту займатимуться близько 20 тисяч поліцейських, а навколо курортного озера Тоя, де проходить зустріч, створена 46-кілометрова зона, в якій заборонені польоти.

Основна частина зустрічі - двосторонні переговори лідерів "вісімки" - пройде у вівторок, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Японії відкрився саміт "Великої вісімки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути