Ексклюзиви
понеділок, 11 вересня 2006 13:56

У Японії ув"язнили подружжя, яке видало себе за імператорську сім"ю

У Японії ув"язнили подружжя, яке видало себе за імператорську сім"ю

Японську пару - Ясуюки Китано і Харумі Сакамото - засудили до 2 років позбавлення волі за організацію штучого весілля членів імператорської сім"ї.

У квітні 2003 року близько 400 гостей зібралися на торжество з приводу весілля принца Арісугави. На обід з"їхалися представники сімей знатного походження, відомі актори і телеведучі. Принц Арісугава і його наречена з"явилися перед запрошеними в старовинному національному одязі, потім принц переодягнувся у форму почесного генерала з церемоніальним мечем на поясі, а наречена - в пишне вінчальне плаття. Відомий актор Дзюн"іті Ісида виголосив на честь подружжя урочисту промову.

Всім гостям запропонували внести суму в розмірі як мінімум 30 тисяч ієн ($260) за участь у торжествах, що проводилися у приватному клубі, розташованому біля канадського посольства і палацу Акасака - резиденції імператорської сім"ї. Людям також виставили рахунок за право сфотографуватися з подружжям біля імператорського будинку.

Гостей не насторожив навіть той факт, що на весіллі не було нікого з решти членів імператорської сім"ї. Крім того, на весільному столі стояли звичайні страви, а замість щедрих подарунків, які традиційно дарують гостям, люди отримали прості металеві пластини з гравюрою герба Арісугави.

Тільки через 6 місяців, коли поліція заарештувала 3-х шахраїв, гості дізналися, що їх просто обдурили. "Принцом Арісугавой" виявився 42-річний Ясуюки Китано, який представлявся членом імператорської сім"ї більше 10 років. Насправді, династія принца Арісугава припинила існування близько 80 років тому. І навіть сам шлюб Китано був фікцією, оскільки не був належним чином зареєстрований.

Токійський окружний суд кілька років тому вже засуджував 43-річного Шин"я Кусанаги, організатора фальшивого весілля, до 18 місяців позбавлення волі за незаконне привласнення 13 млн iєн ($111 тис.), отриманих від довірливих гостей.

Наречена Сакамото під час судового процесу заявила, що вважала Китано членом королівської сім"ї. Він у свою чергу почав стверджувати, що мав право використовувати назву "Арісугава".

- Це був навмисний злочин, де використали в своїх інтересах пошану до імперської сім"ї, - сказав суддя Такааки Ошима.

Як "принц Арісугава" Китано навіть був почесним гостем миротворчої організації Хіросіми і пропонував провести збір грошей для дитячого фонду. Стверджують, що він також використовував назву храму та імператорський герб для продажу підробленої мінеральної води.

Більшість гостей йшли на штучне весілля не підозрюючи, що їх можуть обдурити. Велика пошана, якою користується японська імператорська родина, розвіяла сумніви запрошених.

Нагадаємо, минулого тижня, 7 вересня, народився перший хлопчик у справжній імператорській сім"ї за останні 41 роки. Цієї події чекала вся Японія, адже престол імператора може успадковувати тільки нащадок чоловічої статі, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «У Японії ув"язнили подружжя, яке видало себе за імператорську сім"ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути