субота, 24 квітня 2010 12:42

У 70-річної полтавчанки шахраї видурили 7 тисяч гривень

У 70-річної полтавчанки шахраї видурили 7 тисяч гривень

Як повідомив кореспонденту Gazeta.ua начальник відділу зв"язків з громадськістю Головного управління МНС у Полтавській області Юрій Сулаєв, постраждала зустрілася з аферистками на подвір"ї багатоповерхівки, де мешкає. Незнайомки, на вигляд 50-55 років, представилися членами Комуністичної партії.

"Вони сказали, що партія проводить акцію - діти війни отримують 50 % надбавки від суми, що мають "на руках", а чорнобильці - 30, - розповідає Юрій Сулаєв. - Доброчинність присвячена Дню Перемоги. Бабуся винесла з дому усі гроші, що відкладала кілька років. Її чоловік хотів стримати, але жінка, мов одержима, вирвалася з грошима на подвір"я".

Шахрайки пояснили жінці, що повинні переписати серійні номери банкнот, заповнити необхідні документи. Це можуть зробити лише у офісі партії. Сказали, у День Перемоги принесуть їй гроші і 50-відсоткову надбавку. Коли пенсіонерка отямилася, не могла пригадати, коли і куди пішли жінки, який у них вигляд.

"Завдяки активності преси, зменшилася кількість таких шахраїв, що представляються соціальними працівниками чи консультантами, - продовжує міліціонер. - Але аферисти придумують усе нові схеми. Якщо до вас приходять незнайомі люди і пропонують щось подібне, негайно викликайте міліцію. Або ж не приймайте їх, коли ви самі вдома. Запросіть до квартири сусідів, ще краще - голів сільради, ЖЕКу. Приверніть увагу якомога більшої кількості людей. Шахраї полюють на самотніх і довірливих, зайвий галас їм ні до чого".

Зараз ви читаєте новину «У 70-річної полтавчанки шахраї видурили 7 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути