Ексклюзиви
вівторок, 19 лютого 2008 08:36

У 18-річної дівчинки чотири нирки (ФОТО)

 
  Одного дня юна Лора Мун звернулася до лікаря з болями в області живота. Лікар призначив ультразвук – і результати були приголомшливими

Виявилось, що у дівчини чотири нирки замість двох. Але саме вражаюче те, що всі вони відмінно функціонують. Адже, в принципі, чотири нирки – не частий, але відомий в медицині феномен. Проте зайві органи як правило недорозвинені і працювати не можуть.

Бувають випадки, коли у людини і три нирки. За статистикою, таке зустрічається приблизно  один раз з 125 осіб. Чому і навіщо з"являється зайвий орган, лікарі поки не знають. А сам "щасливий володар" часто навіть не підозрює про цю особливість свого організму, тому що ніякими серйозними наслідками вона не загрожує.

За словами Лори, вона дізналася про свій "дар" після автоаварії. Приблизно через півроку після неї дівчину почали мучити болі, і вона звернулася до терапевта.

"Лікар чомусь довго не говорив мені про результати ультразвука. Тоді я подумала, що він спеціально не хоче повідомляти погані новини. А він просто сказав: "У вас чотири нирки"."

Коли лікар оголосив про причину неспокою, Лора тут же виявила бажання віддати зайві органи хворим, що потребують пересадки.

"Адже мені всі чотири не потрібні. Чому б не стати донором, якщо є люди, яким життєво необхідна пересадка, – сказала дівчина. – Сподіваюся, я зможу допомогти комусь, поки я ще молода. Я зроблю все, що від мене залежить, щоб стати донором.

Перешкод для цього лікарі не бачать. Хірург Робін Вебер підтвердив, що, оскільки всі нирки працюють нормально, немає причин, з яких Лора не змогла б їх віддати.

За статистикою Організації трансплантології Британії тільки одна з чотирьох пересадок здійснюється від живого донора, повідомляє Daily Mail

Зараз ви читаєте новину «У 18-річної дівчинки чотири нирки (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути