неділя, 01 лютого 2015 11:28

Важкопоранений кулеметник Руслан Роберт відмовився від ампутації другої ноги

36-річний сержант-кулеметник з Дніпропетровська Руслан Роберт отримав важкі поранення у Пісках Донецької області. Вибухом чоловіку відірвало ліву ногу та дуже пошкодило праву. Руслан відмовився від ампутації зраненої ноги у надії, що медикам попри сумні прогнози вдасться її врятувати.

 

Руслан лікується у столичному військовому госпіталі. Поранення отримав у жовтні торік. Про це написала на свій сторінці у Фейсбук волонтер Ірина Солошенко.

"Руслан Роберт був мобілізований у серпні в 93-ю бригаду. Про себе відразу сказав, що не герой, що про нього писати нема чого. Руслан герой, справжній. Він був майже три місяці в Пісках, це саме по собі вже подвиг. Його два кулемети були розбиті прицільним попаданням, коли він на секунду відійшов за сигаретами. Потрапив під мінометний обстріл, який відірвав його ліву ногу, а праву ступню розтрощило. У нього посічене осколками обличчя, все в шрамах, контузія і ліве вухо не чує. Весь час йому рятували другу ногу в Дніпропетровську. У п'ятницю привезли до Києва, на консультацію, що робити з другою ногою. І тут вердикт лікарів, як вирок, – ампутація. Руслан відмовився письмово від ампутації, буде пробувати ще півроку протягнути і врятувати ногу. Він дуже переживає за свого 13-річного сина, який живе з мамою в Херсоні. І що буде платити тепер маленькі аліменти, бо став інвалідом. Працював Руслан в Дніпропетровську на ПМЗ шліфувальником. Потім, поїхав, за іронією долі працював таксистом в Росії. Ось таке воно життя. У простого героя – непроста доля, добре серце і весела вдача. Щоб спасти останню ногу герою, а також якось вирішити його проблеми потрібні великі гроші. Хто в змозі, відгукніться", - пише Ірина Солошенко.

Реквізити для допомоги:
Картка ПриватБанка: 5168 7420 1896 9299 Роберт Руслан Павлович
Телефон мами: 098-766- 56- 34 Роберт Валентина Гаврилівна.

 

Зараз ви читаєте новину «Важкопоранений кулеметник Руслан Роберт відмовився від ампутації другої ноги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути