понеділок, 24 березня 2008 19:12

Творець LSD відкрив психоделічний форум в Базелі

102-річний швейцарський хімік Альберт Хофманн, що синтезував LSD (діетиламідлізергинову кислоту), в 1938 році, взяв участь у відкритті Першого усесвітнього психоделічного форуму в Базелі.

4-денний форум за участю десятків фахівців в області біохімії, психіатрії, психології і соціології, завершує свою роботу в понеділок. Більшість виступів учасників заходу були присвячені перспективам медичного застосування наркотиків галюциногенів. Альберт Хофманн поводився з привітальним словом до присутніх на урочистій церемонії відкриття форуму в п"ятницю, 21 березня.

За словами організаторів форуму, останніми роками - вперше за декілька десятиліть - в світі намітилося зростання числа серйозних наукових досліджень, присвячених лікувальним ефектам LSD і інших психотропних речовин.

Зокрема, співробітники Медичної школи Гарвардського університету повідомляють про успішний досвід лікування деяких видів мігрені LSD і псилоцибіном, а в Швейцарії за допомогою цих же речовин намагаються полегшити психологічний стан пацієнтів, що знаходяться на термінальних стадіях онкологічних захворювань. Крім того, в Університеті Південної Кароліни завершуються клінічні випробування методики лікування посттравматичного стресового розладу екстазі, а результати декількох невеликих досліджень свідчать про те, що кетамін - викликаючий могутні галюцинації наркозний засіб - може бути ефективним при лікуванні важких форм депресії.

Альберт Хофманн (рід. у 1906 році) вперше синтезував LSD в 1938 році. П"ять років опісля він опублікував докладний звіт про дослідження дії галюциногена цієї речовини на власному досвіді. Хофманн вважав, що LSD швидко знайде застосування в медицині і психіатрії. Проте після того, як галюциногени стали частиною масової молодіжної культури, LSD і інші синтетичні і натуральні галюциногени потрапили в списки заборонених субстанцій, а фінансування експериментів з ними було практично повністю припинене, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Творець LSD відкрив психоделічний форум в Базелі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути