Ексклюзиви
понеділок, 22 січня 2018 08:54

Творець "Броненосця Потьомкіна" став героєм дудла

22 січня компанія Google присвятила свій дудл 120-річчю від дня народження радянського режисера і сценариста Сергія Ейзенштейна.

Дудл з'явився на стартовій сторінці Google в європейських, американських країнах і в Австралії.

  Дудл на честь 120-річчя Сергія Ейзенштейна
Дудл на честь 120-річчя Сергія Ейзенштейна

У дудлі режисер розглядає відзняті плівки. Під час створення логотипу художник звертався до фотографії, зробленої в ході роботи над картиною "Броненосець Потьомкін".

Сергій Ейзенштейн — радянський кінорежисер, теоретик кіно, сценарист, педагог, художник, заслужений діяч мистецтв, доктор мистецтвознавства. Він прославився як "батько монтажу". Завдяки техніці плівкового редагування домагався прискореного розвитку події на екрані, щоб подолати час або показати тематичні зіставлення. При цьому Ейзенштейну вдавалося вибудовувати зображення на екрані з психологічною точністю.

"Його фільми були також революційними і в іншому сенсі, оскільки він часто зображав боротьбу робітників проти пануючого класу", - наголошується в описі до дудла.

Найвідоміші картини митця: "Страйк" (1925), "Броненосець Потьомкін" (1925), "Жовтень" (1927, спільно з Р. В. Александровим), "Олександр Невський" (1938). Ейзенштейн також поставив картину "Іван Грозний".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Google привітав українців із зимовими святами

У жовтні Google присвятив свій дудл 40-річчю культового радянського фільму "Службовий роман". На головній сторінці ресурсу розмістили анімаційне зображення сцени, коли головний герой картини Новосєльцев уявляє діалог зі своєю начальницею Людмилою Прокопівною, ставлячи її окуляри собі на ногу.

Зараз ви читаєте новину «Творець "Броненосця Потьомкіна" став героєм дудла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути