Ексклюзиви
понеділок, 16 січня 2012 17:43

Туристи годують індійських аборигенів, яких тримають у клітці на показ

Туристи годують індійських аборигенів, яких тримають у клітці на показ

Туристам, що приїжджають на Андаманські острови в Індії, пропонують незаконний атракціон: за гроші вони можуть поспостерігати, пограти і навіть погодувати представників племені джарава, місцевих аборигенів. Тубільців, які багато десятиліть жили в повній ізоляції, принижують та знущаються над ними, повідомляє AFP.

Представники племені джарава живуть на заході архіпелагу Андаманських островів в Індійському океані. Їх налічується не більше 400 осіб. Ці тубільці почали контактувати із зовнішнім світом тільки в кінці 1990-х років. До цього антропологам багато десятиліть не вдавалося вступити в контакт із плем'ям. Представники джарава навіть не приймали подарунки, які дослідники залишали тубільцям поблизу ореолу їх проживання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Абориген з'їв німецького туриста

Сьогодні острівні райони, де живе плем'я джарава, є заповідними. Однак не для всіх. Місцеві туроператори водять сюди іноземців під приводом відвідування прилеглих печер. Усього за 550 доларів туристам дозволяється сфотографуватися з тубільцями і погодувати їх. Аборигенам з джарава кидають їжу з безпечної відстані, немов вони знаходяться в зоопарку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неписемним аборигенам Австралії роздадуть ноутбуки

Траплялося, що за додаткові гроші туристи вступали з жінками з племені в інтимний зв'язок. Діти, народжені після таких контактів, не приймалися тубільцями. Немовлят вбивали.

Злочини місцевих гідів розкрив журналіст і фотограф Гетін Чемберлен. Поліція оточила райони проживання джарава. Нечистих на руку гідів чекає суд і, швидше за все, в'язниця.

Зараз ви читаєте новину «Туристи годують індійських аборигенів, яких тримають у клітці на показ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути