пʼятниця, 30 січня 2009 10:57

Турецький прем"єр став національним героєм після перепалки з Пересом

Прем"єр-міністра Туреччини Реджепа Тайіп Ердогана, який залишив економічний форум в Давосі через конфлікт з президентом Ізраїлю Шимоном Пересом, в аеропорту Стамбула турецькі громадяни зустрічали як героя. Про це повідомляє "Бі-Бі-Сі" у п"ятницю, 30 січня.

Напередодні турецький прем"єр демонстративно покинув давоську конференцію щодо подій у секторі Газа після того, як йому не дали прокоментувати виступ Переса з приводу операції "Литий свинець". Ізраїльський президент говорив 25 хвилин, а Ердогана ведучий перервав на півслові, не давши йому висловити своє ставлення до подій у Газі. Турецький прем"єр почав дуже емоційно звинувачувати Ізраїль у вбивствах палестинців. Нагадаємо, за три тижні військового конфлікту загинуло понад 1300 жителів сектора Газа.

Як повідомив кореспондент "Бі-Бі-Сі", кілька тисяч турків вийшли на вулиці Стамбула з палестинськими прапорами, щоб висловити солідарність з вчинком Ердогана. Біля міжнародного аеропорту люди стали збиратися задовго до прильоту прем"єра. Вони тримали плакати зі словами "Туреччина з тобою!", Багато вигукували гасло: "Ердоган - новий світовий лідер!"

Ердоган заявив: "Я захищав честь Туреччини і турецького народу". Як зазначає "Бі-Бі-Сі", зустрічаючи прем"єра люди говорили про те, що відчувають справжню гордість за свою країну.
Зараз ви читаєте новину «Турецький прем"єр став національним героєм після перепалки з Пересом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути