четвер, 12 жовтня 2006 15:03

Турецький письменник Орхан Памук отримав Нобелівську премію з літератури

 

Лауреатом Нобелівської премії з літератури за 2006 рік став турецький письменник Орхан Памук, 54 роки. Нагороду йому присудили за "пошук душі свого меланхолійного міста" - Стамбула.

Орхан Памук написав декілька романів, що ставали міжнародними бестселерами, - "Чорна книга", "Мене звати Червоний", "Біла фортеця", "Сніг", а також книгу мемуарів "Стамбул: місто спогадів".

Церемонія вручення золотої медалі, диплома Шведської Королівської академії і чека на $1,37 мільйона відбудеться в Стокгольмі 10 грудня 2006 року.

Правила Шведської Королівської академії забороняють згадку імен потенційних володарів премії не тільки в пресі, але і в приватних бесідах. Напередодні вручення нагороди члени Нобелівського комітету голосують за одного з п'яти кандидатів з короткого списку, зміст якого залишається таємним.

2005 року лауреатом Нобелівської премії з літератури був англійський драматург і поет Гарольд Пінтер. Нагорода письменникам і поетам вручається з 1901 року, повідомляє Lenta.ru.

 

Зараз ви читаєте новину «Турецький письменник Орхан Памук отримав Нобелівську премію з літератури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути