середа, 09 вересня 2015 17:56

Тука заявляє про радикальне зниження контрабанди на Луганщині

Тука заявляє про радикальне зниження контрабанди на Луганщині
Фото: obozrevatel.com

На лінії розмежування рівень контрабанди значно знизився.

Про це заявив голова Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука в інтерв'ю "ZN".

Однак, Тука не вважає це успіхом, оскільки об'єктивно оцінити ситуацію неможливо.

"Навряд чи це системний інструмент, але те, що рівень контрабанди з початком діяльності цих груп (мобільних - ред.) по лінії розмежування знизився на 70-75%, це точно", - сказав він.

У той же час Тука відзначає, що "не називав би це успіхом, оскільки другим фактором (зниження рівня котрабандой - ред.) після роботи груп можна вважати загострення ситуації на лінії фронту і підвищення інтенсивності обстрілів".

"Який з цих факторів виявився вирішальним, судити не можу. Підрахувати і об'єктивно оцінити ситуацію дійсно неможливо. Тому як апетити окремих представників влади заробляти тут ростуть так само, як і на будь-якому іншому ділянці кордону", - говорить Тука.

"Є достатня кількість людей, які, користуючись істотною різницею в ціні на продукцію на території України і "республік", роблять бізнес. Таким чином, присутня їх змову з представниками силових структур, що стоять по лінії розмежування", - додає він.

За словами глави Луганщини, везуть "все що завгодно". Але більше - продукти харчування, медикаменти, фальсифікат алкоголю і тютюнових виробів.

"Якщо бути юридично точним, на лінії розмежування, на відміну від державного кордону, ми маємо не контрабанду, а певні порушення правил перетину. Більше того, злочинця може зупинити не так жорсткість покарання, скільки його невідворотність. У нас проблеми і з жорсткістю: кримінальна відповідальність за порушення на лінії перетину не передбачена, і з невідворотністю - все продано", - вважає він.

Зараз ви читаєте новину «Тука заявляє про радикальне зниження контрабанди на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути