четвер, 06 серпня 2015 13:01

Тука розповів, чим ризикують українські офіцери, які кришують контрабанду

Тука розповів, чим ризикують українські офіцери, які кришують контрабанду

До контрабанди в зоні АТО безпосередньо причетні офіцери української армії. Про це заявив глава Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука в інтерв'ю "Українській правді".

На його думку, при обговоренні проблеми контрабанди в цілому опускається принципова відмінність контрабанди на Закарпатті та на межі з окупованими територіями. У зоні АТО до процесу "залучені маса військовослужбовців, у тому числі і найвищого рангу".

"Небезпека не в тому, що перегнали фуру і поділили бабки. - Пояснив Тука. - Якби тільки в цьому, то я б, може, дивився на це не крізь пальці, але не з такою лютою ненавистю.

Вся справа в тому, що з того боку працюють високопрофесійні співробітники ФСБ. Вони на своїй шкурі пройшли теж саме протягом двох чеченських кампаній. Цей прийом використовували проти них чеченці, коли нужденних офіцерів починали підкуповувати, а закінчувалося просто тупим зливом військових підрозділів, коли цілі батальйони командири свідомо заводили під артилерійський вогонь".

За його словами, технологія відпрацьована: "людині дають раз-другий-третій заробити, потім з неї починають висмоктувати секретну інформацію, а потім вона просто опиняється на гачку. І доходить до такого ідіотизму, що наші тупоголові офіцери навіть не розуміють, чим вони ризикують, коли оплату за свої послуги отримують частково готівкою, а частково на свої іменні картки.

І в результаті їм елементарно ставиться ультиматум: "Друже, ось твоя картка з банківською випискою. Або ти вирушаєш на підвал на Володимирську, або ти починаєш з нами працювати". Є факти братання, є факти договорняків - це все вже є".

Найчастіше якщо вдається задокументувати процес, то відповідальність на себе беруть командири середньої ланки, каже Тука. Як правило, це командири батальйонів. І далі комбригів вони здавати не хочуть. "Ці люди загралися, і вони відверто не розуміють всієї міри відповідальності. Коли один з комбатів дізнався, що за таку діяльність передбачено покарання від 6 або 7 років, він реально втратив мову".

За словами луганського губернатора, "ми котимося до того, що армія може просто розкластися і втратити свою обороноздатність".

Зараз ви читаєте новину «Тука розповів, чим ризикують українські офіцери, які кришують контрабанду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути