Ексклюзиви
четвер, 11 вересня 2008 10:58

Ту-160 прилетіли до Венесуели без ядерної зброї

На борту двох російських стратегічних бомбардувальників Ту-160, які в середу зробили переліт до Венесуели, не було ядерної зброї, повідомив помічник головкому ВВС Росії Володимир Дрік.

"Ядерної зброї на борту цих літаків не було", - сказав Дрік.

Він повідомив, що в ході польоту літаки Ту-160 двічі супроводжувалися натівськими винищувачами.

"У районі Ісландії на перехоплення піднімався американський F-16, а в районі Норвезького моря - два літаки F-16 ВВС Норвегії", - сказав помічник головкому ВВС.

При цьому, за його словами, натівські винищувачі небезпечного зближення не проводили. "Винищувачі підходили до наших літаків на безпечну відстань", - сказав Дрік.

"Всі польоти літаків Військово-повітряних сил виконувалися і виконуються в строгій відповідності з міжнародними правилами використання повітряного простору над нейтральними водами, не порушуючи меж інших держав", - підкреслив офіційний представник ВВС.

Два літаки Ту-160 зробивши 13-годинний переліт, зробили посадку на венесуельським військовому аеродромі Лібертадор. Маршрут польоту проходив над нейтральними водами в Північному Льодовитому океані і Атлантиці.

Ту-160 - надзвуковий стратегічний ракетоносець-бомбардувальник, призначений для ураження ядерною і звичайною зброєю найбільш важливих цілей, повідомляє "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «Ту-160 прилетіли до Венесуели без ядерної зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути