Ексклюзиви
пʼятниця, 01 липня 2011 15:33

Тротуари у центрі Львова шокують туристів та львів'ян
7

Фото: Фото: Леся Межва

У самій центральній частині Львова на тротуарах утворилися ями. Перехожі змушені їх обходити, дівчата на шпильках при зупиняють хід, щоб не звихнути ноги. Найгірша картина на площі Ринок, перед самими вікнами міської ради, на площі Міцькевича.

Плитку із пісковика поставили тут у 2006 році. Підрядником було Львівське спеціальне будівельне підприємство №1, яке замовило будівельний матеріал у субпідрядника - "Каменяра" (Львівський камено-обробний завод). Гарантію давали мінімум на 10 років, тому грошей у місті на будівництво нових тротуарів не передбачено. На хідниках дощами починають вимиватися ями.

"Точної причини, чого так сталося, наразі ніхто не знає, - розповідає Ігор Фалюта, який очолює міське управління капітального будівництва. - Будівельне підприємство подало в суд на "Каменяр". Той подав плитку на експертизу у "Львівську Політехніку". Попередньо є дві причини. Плитка роз'їхалася від посипання її узимку сіллю та та протильодовими сумішами. Або ж від механічного пошкодження - наїзду на тротуари автомобілів та розбивання льоду ломами".

На площі Галицькій гарантійний термін був трохи більший – до 30 років, проте клали плитку у морози. Зараз вона навпіл тріснута, краї нерівні, на площині хідника утворилися горби.

На наступну сесію міської ради, яка відбудеться через два тижні, це питання буде винесено на розгляд. Депутати обіцяють покарати винних.

"За цей час від 2006 року люди помінялися, я – вже четвертий начальник міського управління капітального будівництва. Кого будуть карати, я не знаю", - додав Фалюта.

Зараз ви читаєте новину «Тротуари у центрі Львова шокують туристів та львів'ян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути