вівторок, 01 грудня 2009 14:29

Трьом районам Донецька загрожує небезпека

Трьом районам Донецька загрожує небезпека

Будівельники донецького метрополітену відмовилися виходити на роботу в зв"язку із заборгованістю по зарплаті.

Через припинення робіт у підземних виробках метро, яке будується, склалася небезпечна гірничо-геологічна ситуація.

Як мінімум трьом районам Донецька загрожує небезпека.

Про це повідомив голова первинної профспілкової організації ТОВ Донецькшахтометробуд Василь Антюшеня. Він уточнив, що на підприємстві за весь 2009 рік було виплачено заробітну плату тільки за один місяць, а цей місячний фонд оплати праці було виділено міською радою столиці Донбасу після акції протесту, проведеної працівниками ТОВ Донецькшахтометробуд 12 жовтня біля стін Донецької облдержадміністрації.

"У зв"язку з припиненням фінансування будівництва метрополітену і припиненням гірничих робіт на його об"єктах, склалася вкрай небезпечна гірничо-геологічна ситуація в підземних виробках метро, що будується. Така ситуація являє собою небезпеку для розташованих на поверхні житлових будинків, промислових і транспортних споруд і комунікацій", -- йдеться в повідомленні. За словами Антюшені, робочі мотивують свою відмову повною відсутністю коштів навіть для того, щоб приїхати на роботу і повернутися додому.

"Відмова трудящих ТОВ Донецькшахтометробуд виходити на роботу навіть для відкачування води, приведе Донецьк до техногенної катастрофи. За лічені дні будуть підтоплені як мінімум три райони міста: Ворошилівський, Будьонівський і Пролетарський", - попереджає профспілка.

Антюшеня зазначив, що шахтометробудівельники направили десятки звернень до всіх можливих інстанцій, у тому числі і до перших осіб держави, намагаючись достукатися до влади, провели 12 жовтня і 19 листопада дві масові акції протесту біля стін Донецької облдержадміністрації, "але так і не були почуті".

Він повідомив, що сьогодні борг із заробітної плати перед працівниками ТОВ Донецькшахтометробуд досяг уже 8,9 млн. грн.

Прим цьому, як уточнив Антюшеня, для забезпечення безпечного стану донецького метробуду в 2009 році потрібно 30 млн. грн., але ні на один з цих пунктів грошей у підприємства немає.

За матеріалом Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Трьом районам Донецька загрожує небезпека». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути