23 вересня відзначатимуть день міста Полтава. Цьогоріч їй виповниться 1120 років. Хто ще не встиг відвідати духовний центр України, зараз має хорошу нагоду.
Gazeta.ua пропонує відчути місто на смак. Ми обрали три унікальні страви з місцевої кухні Полтавського регіону.
Качана каша з курячими пупками
Ця каша – виключно полтавський спеціалітет, така собі "біла ікра". Навіть в Полтавській області її вміють готувати далеко не всі, лиш окремі майстрині. Кожна пшенинка викачується у спеціальній великій продовгувастій посудині протягом 4 годин в борошні та яйці. За рахунок цього стає вдвічі, а то й втричі більшою. Однією з таких майстринь є Олена Щербань. В неї ж качану кашу купує Євгеній Клопотенко, відомий в Україні шеф-повар та ресторатор. Ця "викачана" каша вариться протягом 1,5-2 год та заправляється начинкою.
Котлета по-гоголівськи зі шпинатом та картопляним пюре
На перший погляд вона схожа на котлету по-київськи. Проте в гоголівськму варіанті немає масла та сиру, замість них всередині м'яса шпинатова начинка.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День народження поета відсвяткували з квітами і танцями — фото
Підсмажені галушки фаршировані печінкою з беконом та фірмовим соусом та галушки фаршировані язиком та в'яленими томатами
Полтавські галушки певно знають по всій країні, але куштували їх далеко не всі. І якщо аутентичні домашні галушки – це по суті відварене тісто, то в ресторанах їх готують, привносячи авторські ідеї та додаючи сучасні складники. Наприклад, в'ялені томати, які тут роблять самостійно, а також субпродукти - печінку чи язик. Такі варіанти галушок точно прийдуть до смаку кожному. Всі страви можна скуштувати в ресторані Premier Palazzo Hotel.
У суботу 14 вересня в селі Мачухи Полтавського району вперше проведуть екофестиваль "Яблуневий сад".
Коментарі