середа, 24 жовтня 2012 03:06

Три французьких видання оштрафовані за фотографії подруги Олланда в купальнику

Три французьких видання оштрафовані за фотографії подруги Олланда в купальнику

Три французьких журналу були оштрафовані 24 жовтня за публікацію фотографії першої леді країни Валері Тріервейлер в купальнику. Як повідомляє Agence France-Presse, знімки були зроблені під час відпустки, який Тріервейлер проводила з президентом Франції Франсуа Олландом в резиденції на острові Форт де Брегансон в Середземному морі.

Суд зобов'язав французький журнал про світське життя Voici і таблоїд Closer виплатити по півтори тисячі євро в якості відшкодування збитку. Сума штрафу, накладеного на французький журнал Public, склала тисячу євро. Тим часом Тріервейлер домагалася компенсації за вторгнення в її приватне життя в розмірі від 20 до 25 тисяч євро. Однак, за словами судді, жінці слід було врахувати, що вона ризикує бути сфотографованою при появі на пляжі президентської резиденції в роздільному купальнику.

Раніше у вересні суд оштрафував на дві тисячі євро за публікацію тих же фотографій французький тижневик VSD.

У 2012 році діяльність перерахованих видань неодноразово ставала предметом судових розглядів. Так, в лютому про свій намір подати до суду на французький журнал Public заявила британська співачка Адель. У середині жовтня Домінік Стросс-Кан зажадав відшкодування збитку в розмірі 130 тисяч євро від журналів VSD і Closer. Closer став також першим виданням, що опублікувало фотографії Кейт Міддлтон, загоряють без верху купальника. Після виходу номера британська королівська сім'я подала на журнал до суду.

Супутниця президента Франції Валері Тріервейлер раніше вже ставала причиною скандалів у ЗМІ. Так, в травні 2012 року через глузливе повідомлення про неї в Twitter був звільнений кореспондент французької радіостанції RTL. У жовтні 2011 року міністр внутрішніх справ країни звинуватив у наклепі журнал L'Express за повідомлення про те, що поліції наказали зібрати докладну інформацію про минуле Тріервейлер і її оточенні.

Зараз ви читаєте новину «Три французьких видання оштрафовані за фотографії подруги Олланда в купальнику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути