середа, 04 травня 2022 19:02

Спецтема: Війна Росії проти України

"Треба готуватися до тривалої війни" - Арестович

"Треба готуватися до тривалої війни" - Арестович
Олексій Арестович вважає, що росіяни хочуть показати Заходу, що нібито Україна не зможе витримати цю навалу, але їх план провалиться.Фото: Офіс президента

Радник голови Офіса президента Олексій Арестович розповів, що українцям треба готуватися до тривалої війни.

На його думку, окупанти хочуть виснажити Україну й дискредитувати її в очах західних партнерів, розповів він в інтерв'ю "24 каналу".

"Всі чекали, що наступ на Донбасі буде раптовим і великим, але того не сталося. Вони просто кидають сили по частинах, що є з військової точки зору дурістю. Навіщо? Вони хочуть виснаження наших сил. Вони не хочуть, щоб ми встигли накопичити західну зброю в кількості, що дозволить нам перейти в наступ. Вони постійно атакують і ми витрачаємо західну допомогу", - говорить Арестович.

Він пояснює, росіяни намагаються підтягнути резерви, паралельно знищуючи те озброєння, яке Україні передає Захід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РНБО розглядає можливість перенесення бойових дій на територію РФ

"Вони зараз перейдуть до тактики хвиль. Можливо, додадуть напрямків. Тут вже мова про те, яка гонка переможе: російські намагання підтягнути резерви чи західна зброя, що допоможе перейти у наступ. А тут все неоднозначно. Саме на це розраховує РФ, що скільки б нам не надходило західної допомоги, ми не могли б піти у контрнаступ. Тоді це означатиме, що конфлікт затягується, Україна просідає економічно, західна допомога не спрацьовує", - говорить він.

Арестович вважає, росіяни хочуть показати Заходу, що нібито Україна не зможе витримати цю навалу, але їхній план провалиться.

"Розрахунок на те, що на Заході почнуться дискусії: "Ми допомагаємо, а нічого не змінюється". Я думаю, що цього не буде, що ленд-ліз все одно переможе. Але такі спроби можуть зайняти місяці, тому треба готуватися, що конфлікт буде довгий і тривалий", - сказав Арестович.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр розповіла, що українцям треба реалістично оцінювати ситуацію та не вірити в швидку перемогу над російськими окупантами.

Росіяни почали змінювати свою тактику та діяти обережніше.

Зараз ви читаєте новину «"Треба готуватися до тривалої війни" - Арестович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути