середа, 04 травня 2022 16:10

Спецтема: Війна Росії проти України

У Міноборони розповіли, як швидко закінчиться війна

У Міноборони розповіли, як швидко закінчиться війна
Ганна Маляр розповіла, що росіяни змінюють свою тактику. Фото: facebook.com/ganna.maliar

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр розповіла, що українцям треба реалістично оцінювати ситуацію та не вірити у швидку перемогу над російськими окупантами.

Росіяни почали змінювати свою тактику та діяти обережніше, розповіла вона в інтерв'ю "НВ".

"Коли від початку вони планували захопити швидко Київ, то кинули сюди свої елітні військові підрозділи, які були знищені нашими ЗСУ. Ось тоді в них були заздалегідь розроблені певний план і стратегія. Зараз вони вже діють по ситуації, вивчають і аналізують нашу тактику, шукають слабкі місця", - сказала вона.

Ганна Маляр зазначає, що хоч ворог і зазнає великих втрат, не треба його недооцінювати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський назвав умову, за якої домовленості з РФ набудуть ваги

"Я нещодавно повернулася зі сходу, була в багатьох польових штабах, можу сказати, що росіяни стали обережніші. Вони почали певні кроки планувати, не просто кількістю беруть, а вибудовують шахівницю. Тому і війна зараз трохи інша, ніж була в перші дні. Зараз вона перейшла в формат такого собі обміну ходами", - сказала Маляр.

За її словами, Росія планує використати Україну як плацдарм для наступу на інші країни. Оскільки коли вони захопили Донбас та Крим, то не знищували інфраструктуру.

"Якщо порівняти з тим, як вони захоплювали території Криму та Донбасу, то там зберігали інфраструктуру - школи, садочки, підприємства, і вони ними продовжують користуватися. Зараз, ви бачите, вони рівняють українські міста із землею. Їх не цікавить українська інфраструктура.

Значить, вони вирішують інше завдання. Ми бачимо, як вони руйнують нашу військову інфраструктуру, я не можу розкривати деталі, але можу сказати по характеру цих уражень, що вони планують використовувати цю територію, щоб рухатися далі", - зазначає Маляр.

Розвідка Великої Британії запевняє, що президент РФ Володимир Путін може оголосили мобілізацію на 9 травня. Експерти переконані, що така ймовірність є, але це "поховає" режим Путіна.

Згодом стало відомо, що російський диктатор замість так званої спеціальної воєнної операції може оголосити війну Україні. Використовуючи пропагандистську цінність цього дня, Путін може захотіти оголосити або про якесь воєнне досягнення в Україні, або про посилення ескалації бойових дій, або про все одночасно.

Плани щодо оголошення війни Україні замість спеціальної воєнної операції у День Перемоги 9 травня Кремль спростував. Ймовірність того, що Путін може зробити це, оцінив його прессекретар Дмитро Пєсков.

Зараз ви читаєте новину «У Міноборони розповіли, як швидко закінчиться війна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути