вівторок, 21 травня 2024 15:45

Спецтема: Війна Росії проти України

"Травень, 2022 рік" - Редіс показав фото перемовин з росіянами на тлі руїн

Командир 12-ї бригади спеціального призначення "Азов" Національної гвардії, полковник Денис "Редіс" Прокопенко опублікував у Facebook фото перемовин з росіянами.

Світлина зроблена під час перемовин між підприємством "Комунальник" і металургійним заводом "Азовсталь" у Маріуполі.

"Травень, 2022 рік", - написав військовий.

Автор: Facebook-сторінка Дениса Прокопенка
  Травень, 2022 рік
Травень, 2022 рік

Два роки тому був отриманий наказ від вищого військово-політичного керівництва країни - припинити оборону Маріуполя і вийти з території "Азовсталі" у полон, нагадав Прокопенко.

"До цього, у результаті раунду важких перемовин з російською стороною, було досягнуто домовленостей щодо евакуації цивільних із заводу "Азовсталь". Сотні людей, жителів Маріуполя, які знайшли прихисток на території заводу, були врятовані", - сказав "Редіс".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Cитуацію у Вовчанську стабілізували

Після цього Маріупольський гарнізон продовжував тримати оборону до відповідного наказу вищого командування, розповів військовий.

"Оборона Маріуполя врятувала Україну. Ціною цього порятунку стали життя наших бійців, котрі загинули у міських боях та в результаті теракту в Оленівці, і свобода сотень наших побратимів, які вже два роки знаходяться у російському полоні", - сказав "Редіс".

"Минуло два роки. Два роки спротиву понад 900 військовослужбовців 12-ої бригади спеціального призначення "Азов", котрі своїми відчайдушними діями врятували Україну, а зараз перебувають у російському полоні. Їхні імена не забуті. Сьогодні кожен наш бій, кожен постріл і кожен крок має на меті одне - повернути полонених азовців додому. І поки цього не станеться, ми не зупинимось і не припинимо боротьбу. Ми повернемо всіх. І визволимо кожного", - заявив Денис Прокопенко.

Позаторік у вересні з російського полону повернули 215 осіб. 200 захисників України обміняли на колишнього нардепа від забороненої партії ОПЗЖ Віктора Медведчука. Тоді з ворожого полону визволили, зокрема, Дениса Прокопенка.

У липні 2023 року до України повернулися командири захисників Азовсталі, які перебували у Туреччині після російського полону - Денис Прокопенко, Святослав Паламар, Сергій Волинський, Олег Хоменко, Денис Шлега.

Зараз ви читаєте новину «"Травень, 2022 рік" - Редіс показав фото перемовин з росіянами на тлі руїн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути