субота, 10 листопада 2012 17:16

Траса Київ-Чоп півтори години була перекрита обуреними зухвалими ДТП селянами
12

Фото: Фото: Андрій Протас, Олександр Протас

Майже на півтори години перекрили рух на міжнародній трасі Київ-Чоп мешканці села Крупець Радивилівського району на Рівненщині. Селяни через загибель на дорозі своїх односельців вимагали від влади вжити невідкладних заходів безпеки.

На трасі виник майже півкілометровий затор в обидва напрямки руху від місця акції протесту.

До протестувальників приїхали перший заступник голови ОДА Анатолій Юхименко, начальник обласної міліції Василь Лазутко, керівники обласних ДАІ та служби автомобільних доріг. Вони вислухали людей і пообіцяли, що їх вимоги виконають.

"Світло на трасі в селі тепер вмикатимуть у темну пору доби. У Крупці встановлять знак, який обмежує швидкість руху транспорту до 60 км/год. Окрім того, відновлять роботу світлофора з жовтим блимаючим сигналом, який встановлений на пішохідному переході, - розповідає Олександр Семенюк, начальник обласного відділу ДАІ.

Люди повірили обіцянкам чиновників і міліції й розійшлися. Розповідають, що світло вимикали через борги.

"Кажуть, за кілька років у Крупці загинуло 10 чоловік на цій дорозі. Поки було Євро 2012, то освітлювали, бо їхали на футбол іноземці, а як закінчилося, то й все погасло. Не має знаків обмеження швидкості до 60 км на годину. Через село летять, як ненормальні. Мабуть, десь їдуть за 150 км на годину. Ось людям терпець і увірвався", - каже пенсіонер Степан Зубов із сусіднього села Срібне.

В обласному ДАІ спростували інформацію, що на ділянці траси, яка проходить через Крупець у цьому році загинули 10 місцевих мешканців.

"З початку року там сталося п'ять ДТП у яких загинули троє людей. Але такої кількості жертв за рік, дякувати Богу, не сталося", - зазначають в ДАІ.

У день інциденту в Крупці на сайті облпрокуратури з'явилася інформація про результати перевірки працівниками прокуратури області у вересні цього року забезпечення безпеки дорожнього руху.

"Встановлено, що Службою автомобільних доріг в області допускаються порушення при забезпеченні безпеки руху на автомобільних дорогах загального користування, неналежно реалізовуються заходи щодо забезпечення безпеки дорожнього руху на існуючих ділянках концентрації ДТП, - йдеться у повідомленні. - Так, виявлено численні недоліки в утриманні автомобільної дороги М-06 Київ-Чоп. Зокрема, на окремих ділянках відсутнє транспортне огородження, на 11 ділянках (в основному в місцях пішохідних переходів та на перехрестях) не влаштовано опори освітлення. Залишаються не встановленими у повному обсязі технічні засоби регулювання дорожнього руху, на більшій протяжності дороги не відповідає вимогам норм, правил та стандартів з безпеки дорожнього руху стан утримання узбіч".

Нагадаємо, що мешканці села Крупець Радивилівського району сьогодні о 10.30 перекрили трасу Київ-Чоп після того, як напередодні на дорозі загинув їх односелець.

Зараз ви читаєте новину «Траса Київ-Чоп півтори години була перекрита обуреними зухвалими ДТП селянами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути