Ексклюзиви
середа, 07 листопада 2007 12:44

ТОП 10 найбільших компаній світу

Учора провідна китайська нафтогазова компанія PetroСhina стала найбільшою в світі за ринковою капіталізацією після майже триразового зростання котирувань її акцій на біржі в Шанхаї. Вперше в історії "психологічна" відмітка в 1 трильйон доларів була подолана. Тепер китайська компанія вдвічі дорожча за американського нафтового гіганта ExxonMobil, якому поступалася до вчорашнього дня. На другому місці американська нафтогазова компанія Exxon Mobil, 689 мільярдів доларів.

На третьому місці американська промислова корпорація General Electric (GE), 408 мільярдів доларів

Найбільший у світі китайський оператор мобільного зв"язку China Mobile на четвертому місці, 397 мільярдів доларів.

Найбільший китайський банк ICBC (Industrial and Commercial Bank of China) також є й найдорожчим банком у світі, п"яте місце в рейтингу найбільших компаній, 353 мільярди доларів.

Колись найдорожча публічна компанія в світі, американська софтверна компанія Microsoft тепер посідає шосте місце, 347 мільярдів доларів.

Перші в списку європейці — англо-голландська компанія із видобутку нафти та газу Shell на сьомому місці, 273 мільярди доларів.

Російський газовий концерн Gazprom ("Газпром"), який збирається подолати відмітку в 1 трильйон доларів протягом наступних 10 років, поки займає в рейтингу восьме місце, 254 мільярди доларів.

Нафтохімічна китайська компанія Sinopec (China Petroleum and Chemical Corporation) на дев"ятому місці, 231 мільярд доларів.

Найбільша китайська компанія, що займається страхуванням життя, China Life Insurance посідає останнє десяте місце, 182 мільярди доларів.

Таким чином, до списку потрапили 5 китайських концернів, 3 американських, 1 російський гігант "Газпром", і по половині припало на Велику Британію і Нідерланди. Найдорожчою непублічною компанією є саудівська нафтова держкомпанія Saudi Aramco, яка оцінена в $781 мільярди доларів за рейтингом Financial Times минулого року.

Зараз ви читаєте новину «ТОП 10 найбільших компаній світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути