четвер, 10 січня 2008 10:43

Тоні Блер став радником найбільшого банку США

Тоні Блер став радником найбільшого банку США
Колишній прем"єр-міністр Великої Британії йде на роботу в один з найбільших банків США JP Morgan як радник з політичних і стратегічних питань. Посада в JP Morgan є лише першою з посад у приватному секторі, які він планує зайняти. Розмір зарплати колишнього британського прем"єра на новому місці роботи не повідомляється. Проте The Financial Times, посилаючись на думку одного з нью-йоркських консультантів з найму персоналу, повідомляє що грошова винагорода складе більш одного мільйона доларів на рік.

Головний керівник JP Morgan Джеймі Даймон, відомий як один з найбільших на Уолл-стріт прихильників Демократичної партії США, заявив, що Блер як радник буде "надзвичайно корисний" банку. "У світі дуже мало людей з такими знаннями і зв"язками, як у нього", – додав він.

Подібна робота вельми популярна серед колишніх політичних лідерів. Так, попередник Блера на посту прем"єра Великої Британії Джон Мейджер і колишній президент США Джордж Буш-старший обійняли пости радників приватної американської компанії Carlyle.

Тоні Блер залишив пост прем"єр-міністра Великої Британії у червні минулого року. Після відходу з політики він був призначений спеціальним представником "квартету" з близькосхідного врегулюванню. Нещодавно президент Франції Ніколя Саркозі виступив з пропозицією ввести посаду президента Європейського союзу і призначити на неї Тоні Блера.

Колишній британський прем"єр, який має виплачувати крупні суми заставної на придбання квартири в престижному районі Лондона, активно виступає по всьому світу з лекціями, за які отримує крупні гонорари. Так, у листопаді минулого року Блер отримав 500 тисяч доларів за 20-хвилинний виступ перед партактивом у південному китайському місті Дунгуан, пише британська The Financial Times.

Зараз ви читаєте новину «Тоні Блер став радником найбільшого банку США ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути