неділя, 18 січня 2015 17:37

"Только единством мы победим терроризм" - брати Клички вшанували пам'ять загиблих від рук терористів
14

Фото: Ельдар Сарахман

Мер Києва Віталій Кличко закликає людей до об'єднання "проти тероризму" і вважає, що в Україні є сили, які всіляко намагаються дестабілізувати ситуацію в Україні. Про це він сказав під час виступу на Михайлівській площі в Києві, де триває другий мітинг пам'яті за загиблими на Донбасі, зокрема пасажирів маршрутки, які загинули від обстрілу терористами під Волновахою.

Кілька тисяч людей з плакатами "Я - Волноваха", "Ні тероризму", "Не покараний Сєвєродонецьк 2004 породив кривавий Донбас 2014" час від часу скандують "Слава Україні - Героям слава".

"Я вдячний представникам іноземних посольств, послам, які також приєдналися до цієї акції. Я впевнений в тому, що тільки об'єднавши зусилля ми можемо сказати "Ні тероризму" - звернувся мер до людей. Тероризм немає кордонів. Ми маємо обєднатись - українці, німці, бельгійці, французи. Всі разом, всім світом зможемо поставити цьому крапку. Ми зможемо зробити Україну справді сучасною, європейською державою. Ми йдемо вперед. Але, хтось боїться "революції Гідності" і робить все для того, щоб дестабілізувати ситуацію в країні. Як голова хочу спитати - чому за останні 6 місяців більше семисот дзвінків надійшло про мінування. Багато провокацій. Хтось боїться успіху. Я хочу щоб ми всі разом вшанували память загиблих під Волновахою та від тероризму хвилиною мовчання.

Люди знімають шапки і капелюхи. В цей же час за виступом брата з натовпу спостерігає чемпіон світу 38-річний Володимир Кличко.

Після Віталія Кличка виступає посол Франції в Україні Ален Ремі та представники консульств. За декілька хвилин до мікрофону запрошують  Володимира Кличка, який спеціально приїхав до Києва аби вшанувати пам'ять загиблих на Сході країни. Боксер здалеку спілкується з братом Віталієм жестами. Потім, обережно, крізь натовп, підходить ближче. На ньому куртка марки "Bosco" вартістю тисячу триста гривень. Взутий у світлі теракотового кольору черевики. Піднімається сходами. В цей же час вулицею Михайлівською проїжджає швидка з голосно увімкненою сиреною. Володимир робить паузи.

"Добрый день, дорогие украинцы" - вітається російською. Терроризм волнует всех во всём мире, во все времена.  Мы не одни, нас миллионы по всему миру. Мы пришли сказать "Нет". Нет терроризму и насилию. Неважно каков фундамент у этого терроризма - религиозный или геополитический. У терроризма есть только одна цена и очень дорогая - человеческие жизни, которые уже не вернешь. Я желаю, чтобы в Украине терроризм ни в коем случае не повторился. Я хотел бы, чтобы каждый из нас был внимательным и мы были едины. Только единством мы победим терроризм и в Украине настанет мир. Слава Украине! - завершує виступ чемпіон. Люди відповідають "Героям слава". Аплодують.

В цей же час на Михайлівську площу підходить все більше людей. Їх уже зібралось більше п'яти тисяч. На постаменті пам'ятника княгині Ользі час від часу виступають представники громадськості. У натовпі стоїть чоловік з плакатом "Roshen в Ліпецку - це вбиті українці на Донбасі".

"Чесно кажучи вже задовбала безпринциповість та беззубість влади - керівництва Міністерства оборони та генерального штабу відтягуючи вирішення проблеми з Донбасом. Путін вже напав і всі це прекрасно знають. Колони техніки заходять на Донбас і ніхто їй не перешкоджає. Той заводик Порошенка у Ліпєцку, який постійно працює і як би мені не доказували, що доходи йдуть в казну України, поповнюює бюджет Російської Федерації. 30 відсотків з кожної цукерки, яку з'їдають діти - це куля у нашого військовика. Шановний Петре Олексійовичу, ви обіцяли звернути свій бізнес, але ви цього не зробили. Чому?" - невгаває киянин Віктор.

Мітинг триває ще кілька годин. Самооборона пильнує громадський порядок. Люди не розходяться.

Зараз ви читаєте новину «"Только единством мы победим терроризм" - брати Клички вшанували пам'ять загиблих від рук терористів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути