четвер, 30 червня 2022 09:25

Спецтема: Війна Росії проти України

"Точку неповернення вже пройшли" – генерал Марченко про те, чому зупиняти війну не можна

"Точку неповернення вже пройшли" – генерал Марченко про те, чому зупиняти війну не можна
Генерал-майор Збройних сил України Дмитро Марченко заявив, що "точку неповернення" Україна пройшла. Фото: УНІАН

Ще на початку російської агресії проти України, коли проводили переговорили з Росією, війну можна було зупинити. Однак тепер, після Бучі та Ірпеня, "точку неповернення" пройдено.

Зараз кожен усвідомлює, що повномасштабне вторгнення не закінчиться швидко. Але Україна має шанс, наголосив генерал-майор Збройних сил Дмитро Марченко в інтерв'ю "Крим. Реалії".

Він зазначив, що зупиняти війну не можна, бо "буде ще гірше".

"Точку неповернення ми вже пройшли. Вона була на самому початку, коли можна було все це зупинити на етапі переговорів. Але після того, що росіяни витворяли, – все. Я відповів тим, хто хоче спокою й миру будь-яким шляхом, – його не буде", – наголосив Марченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб оновив дані про втрати російських загарбників в Україні

Його запитали, чи погодиться Україна, аби зупинити смерті, на те, щоб "віддати частину території України". Він наголосив, що "категорично ні".

"Нам треба забирати всю землю, забрати Луганськ, Донецьк, Херсон і Крим. Тому, що далі буде гірше. Якщо хтось думає, що на цьому все зупиниться і все буде добре – ні, це не так. Це ми відпустимо ворога додому, він там залиже рани, зробить відповідні висновки, підкоригує свої бойові порядки і нападе ще раз", – переконаний військовий.

Марченко констатував, що війна не закінчиться швидко. Разом із тим він вважає, що в України є шанс, "якого не було за всю її історію". На його думку, якщо західні партнери нададуть Україні все необхідне озброєння, то не виключено, що контрнаступ українських Сил оборони закінчиться швидше.

"Нам просто треба добити, у нас є темп, бажання, просто дайте нам трошки озброєння, і ми це зробимо", – заявив Марченко.

НАТО не загрожує Росії, але боротиметься з агресією Москви. Нинішній світ є суперечливим і непередбачуваним. Причиною цього є загарбницька війна Росії проти України. Вона порушила мир та змінила концепцію безпеки, йдеться у новій стратегічній концепції НАТО.

У пункті шостому розділу "Стратегічне середовище" вказано, що у євроатлантичному регіоні немає миру. РФ порушила норми та принципи, які сприяли стабільному та передбачуваному порядку європейської безпеки. Альянс не може заперечувати можливість нападу на суверенітет і територіальну цілісність країн-союзників.

Росії присвячені восьмий та дев'ятий пункт.

"Російська Федерація є найбільш значною і прямою загрозою безпеці союзників, а також миру і стабільності в євроатлантичному регіоні", – йдеться у документі.

Зараз ви читаєте новину «"Точку неповернення вже пройшли" – генерал Марченко про те, чому зупиняти війну не можна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути