вівторок, 19 жовтня 2021 06:25

Тижнева смертність від Covid зросла на 22%

Тижнева смертність від Covid зросла на 22%
Пресконференція чиновників МОЗ / МОЗ

За минулий тиждень в Україні виявили понад 105 тис. нових випадків Covid-19. Це на 11% більше, ніж за попередній.

Наразі 57% ліжок, призначених для лікування хворих на коронавірус в Україні, зайняті. За минулий тиждень Covid-19 забрав життя 2300 українців, що на 22% більше, ніж тижнем раніше. Про це повідомляє МОЗ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЗ хоче, щоб за дотриманням карантину слідкували камери відеофіксації

Серед пріоритетних груп, вакцинованих принаймні однією дозою 82% медиків, 81% працівників сфери освіти та 95% військових.

Водночас рівень вакцинації серед літніх, які є основною групою ризику, залишається низьким. Принаймні однією дозою вакциновано 23%, або трохи більше ніж 2 млн, людей віком понад 60 років.

Заступник міністра охорони здоров'я і головний державний санітарний лікар Ігор Кузін каже, що 8 із 10 людей, які померли від Covid-19 в Україні за весь період пандемії, були саме люди старші 60 років. Він нагадав, що 21 жовтня набувають чинності нові правила поїздок між регіонами громадським транспортом. Для проїзду буде потрібен цифровий Covid-сертифікат в "Дії", або паперове міжнародне свідоцтво про вакцинацію, або паперова довідка про отримання однієї дози щеплення, або негативний результат ПЛР-тесту, або експрес-тесту на Covid-19, які діятимуть 72 год від часу здавання матеріалу на аналіз. Ці правила наразі не будуть застосовувати до міського, міжміського та внутрішньообласного сполучення та до неповнолітніх пасажирів.

Для того, щоб щепитися від COVID-19, не потрібна декларація з сімейним лікарем, не треба робити попередніх тестів чи аналізів. Достатньо записатися на вакцинацію, взяти з собою паспорт та ідентифікаційний код, і отримати щеплення.

У Дніпрі й Одесі вишикувалися довжелезні черги до пунктів Covid-вакцинації з охочих зробити щеплення. Обидва міста у червоній зоні карантину.

Зараз ви читаєте новину «Тижнева смертність від Covid зросла на 22%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути