пʼятниця, 22 грудня 2017 13:20

Тітушку, який добивав пораненого журналіста Веремія, відпустив суд

Тітушку, який добивав пораненого журналіста Веремія, відпустив суд
Після оголошення вироку Юрій Крисін вільно залишив залу суду / фото: Громадське

Шевченківський районний суд Києва оголосив вирок у справі про напад на журналіста газети "Весті" В'ячеслава Веремія під час подій Євромайдану.

Суд визнав винним обвинувачуваного у цій справі Юрія Крисіна. Суддя Олег Вінник призначив йому покарання у вигляді 4 років позбавлення волі з випробувальним терміном 2 роки, пише УНІАН.

Це означає, що якщо впродовж 2 років Крисін не вчинятиме кримінальних правопорушень, він буде звільнений від відбування покарання в місцях позбавлення волі.

Генеральна прокуратура просила для нього 6 років позбавлення волі. Крисін визнав себе винним у хуліганстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Беркутівця" Садовника прихистила Росія

Крисін прибув на суд незаарештованим, оскільки як запобіжний захід мав лише особисте зобов'язання. Після оголошення вироку він вільно залишив залу суду.

У вироку суддя проігнорував той факт, що Крисін має непогашену судимість за статтею Кримінального кодексу щодо незаконного зберігання боєприпасів. Оголошуючи вирок, суддя заявив, що Крисін не має судимостей. Крім того, суддя не врахував той факт, що Крисін мав судимість 2010 року за ненавмисне вбивство.

Прокуратура оскаржуватиме цей вирок в Апеляційному суді Києва і наполягатиме на покаранні у вигляді позбавлення волі терміном на 6 років.

В'ячеслава Веремія убили вночі 18 лютого 2014 року. Він з колегою із газети "Вести" їхав додому на таксі і, побачивши групу тітушок, почав знімати їх на мобільний телефон. Молодики побачили це, зупинили світлошумовою гранатою машину, витягли всіх, хто там був, і почали бити. Коли журналісту вдалося вирватися, йому вистрілили в спину. Крисін обвинувачується в тому, що в складі групи тітушок бив журналіста бейсбольною биткою біля Михайлівської площі. За версією слідства, безпосереднє вбивство журналіста скоїв житель Горлівки (Донецька область) Джалал Алієв.

Зараз ви читаєте новину «Тітушку, який добивав пораненого журналіста Веремія, відпустив суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути