вівторок, 08 липня 2008 11:08

Тисячі вантажівок заблокують сьогодні столицю України

Тисячі вантажних машин скупчилися на дорогах на в"їзді до столиці України. Автоперевізники проводять сьогодні акцію протесту проти заборони на проїзд містом у денний час.

За даними організаторів акції, в ній візьмуть участь до 5 тис вантажівок. Зранку вони вже вишикувалися в колони на підступах до Києва, обіцяючи заблокувати в"їзд до столиці з Житомирської траси й створити затори на мостах через Дніпро. Делегації фірм автоперевізників візьмуть участь у мітингу протесту в будівлі мерії, за рішенням якої проїзд вантажівок містом в денний час заборонений.

Ситуацію розгляне сьогодні уряд України, про що була напередодні досягнута домовленість, повідомив член страйкового комітету Валерій Черненко. Окрім відміни розпорядження про заборону пересування вантажного транспорту вдень по Києву, страйкарі вимагають від уряду забезпечити спрощене оформлення віз під час рейсів в країни ЄС, відмінити рішення митниці про впровадження вексельної форми розрахунків при оформленні автомобілів, відповідно до європейських норм встановити порядок проходження в пунктах пропуску через кордон, повернутися до нульової ставки оподаткування перевезень по Україні.

Міліція сподівається, що акції автоперевізників у Києві не перешкоджатимуть руху транспорту й не порушуватимуть громадський порядок.

Як повідомлялося, з 1 червня Київська міськадміністрація заборонила в"їзд вантажного автотранспорту загальною масою понад 4,5 тонн з 7.00 до 20.00. За порушення заборони накладається штраф.

У Київміськадміністрацію надійшли заявки від двох представників організацій автоперевізників про проведення акцій протесту. Було заявлено участь більш, ніж 10 тис чоловік і 4 тис автотранспортних засобів. У заявках вказувалося, що учасники акції їздитимуть по Києву, не перешкоджаючи рухові транспорту, а також припаркуються біля будівлі Кабінету міністрів.

До 8.00 учасники акції повинні були заїхати до Києва, щоб якомога менше перешкоджати руху автомобілів. "Працівники автоінспекції сприятимуть прояву їх законного права", - відзначили в ЦГЗ. У столичній міліції також повідомили, що у зв"язку з цією акцією протесту на охорону громадського порядку спеціально працівників міліції не виділяли, разом з тим близько 1,5 тис їх перебувають в резерві на випадок небезпечної ситуації.

На в"їзді до Києва по Бориспільській трасі розтягнулись близько 110 довгомірних вантажівок (хур) на відстані близько 2,5 кілометрів. На бортах машин вивішені банери. На деяких написано "Почему нас считают изгоями". У Цьому напрямі стоїть багато автомобілеперевізників, хури відомих виробників мінеральної води й напоїв. Біля Кабінету міністрів збираються учасники акції з Асоціація міжнародних перевізників.

Ще вчора член страйкового комітету асоціації Валерій Черненко заявив: "У 7.00 починають вантажівки, а ми в 9.00 починаємо пікетування КМДА. У нас тайм-аут по Кабміну, оскільки сьогодні була зустріч з прем"єр-міністром, було засідання по наших питаннях і прийнято практично по всіх позитивне рішення, залишилося їх утвердіть на папері". Планувалося також проводити мітинги і демонстрації під стінами Кабміну, Мінтранзв"язку й КМДА. Крім того, на під"їзді до Києва планувалося проводити акції за участю автомобілів, повідомляє Newsru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Тисячі вантажівок заблокують сьогодні столицю України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути