понеділок, 09 листопада 2009 11:34

Тимошенко вже витратила на грип 360 мільйонів

Тимошенко вже витратила на грип 360 мільйонів
Міністерство охорони здоров"я (МОЗ) витратило 70% суми, виділеної урядом на боротьбу з епідемією грипу.

Виходячи з того, що в цілому на протиепідемічні заходи Кабмін передбачив 500 мільйонів гривень, сума витрачених коштів становить близько 360 мільйонів гривень.

За словами заступника міністра фінансів Володимира Матвійчука, з виділених Кабміном коштів 115 мільйонів гривень передбачено на закупівлю лікарських препаратів.

На необхідну апаратуру - 100 мільйонів, а 80 мільйонів гривень - на витратні матеріали. 51 мільйон гривень призначений для областей, де оголошено карантин. Значна частина коштів, ймовірно, піде на потреби регіонів, які тільки зараз перетинають епідеміологічний поріг.

З лікарських препаратів МОЗ в першу чергу запасається препаратом "Таміфлю", лікуючим каліфорнійський грип. На його імпорт вже витрачено 33,5 мільйона гривень (500 тисяч доз по 67 гривень за упаковку з 10 таблеток). Всього планується витратити 60,3 мільйона гривень - очікується поставка ще 400 тисяч доз. "Таміфлю" вистачить для лікування 700 тисяч чоловік. Поки що в Україні офіційно підтверджено захворювання на грип каліфорнійським трохи більше 30 чоловік.

Навіщо міністерство здійснює такі масштабні закупівлі препарату, Біловол не зміг пояснити. Однак він підтвердив, що для профілактики "Таміфлю" використовувати не можна.

Ще 100 мільйонів гривень буде витрачено на медичне обладнання (апарати штучної вентиляції легень, фібробронхоскоп, пульсоксиметри, кардіометри та апарати для відкачування рідини з легень).

"На обладнання нам необхідно 15 мільйонів гривень", - говорить начальник управління охорони здоров"я Львівської міськради Володимир Зуб. Губернатор Львівщини Микола Кміть додав, що область закупить 20 апаратів для штучного дихання.

Дело
Зараз ви читаєте новину «Тимошенко вже витратила на грип 360 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути