Ексклюзиви
пʼятниця, 18 березня 2011 17:34

Тимошенко привозила Каддафі українських танцівниць

Тимошенко привозила Каддафі українських танцівниць

У травні 2009 року тоді ще прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко побувала з робочим візитом у столиці Лівії Тріполі. Для виступу на святі "День Африки" вона привезла кілька українських колективів, які танцювали східні танці.

Про це розповіла Оксана Балинська, особиста медсестра лівійського лідера Муаммара Каддафі. Після початку конфлікту у країні вона повернулась в Україну.

"Арабки не вміють танцювати танець живота. Українські дівчата, яких привезла із собою Тимошенко, стали в Лівії зірками. Чула, що їм навіть пропонували залишитися і виступати на концертах. Арабок, які б танцювали східні танці, я за роки роботи в Лівії не бачила", - сказала Балинська.

Під час офіційного візиту Тимошенко обговорювала скасування віз для українських громадян, які їдуть до Лівії. Вона запросила нафтові фірми виходити на український ринок. Згодом жодна з цих пропозицій не була реалізована.

До Лівії у квітні 2008 року їздив тоді ще президент України Віктор Ющенко. Він нагородив Каддафі орденом Богдана Хмельницького, згодом дав йому орден Ярослава Мудрого. Нині нардеп Борис Тарасюк просить президента України Віктора Януковича позбавити Лівійського лідера українських нагород.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко привозила Каддафі українських танцівниць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути