понеділок, 02 листопада 2009 09:51

Тимошенко пояснила, чому "Таміфлю" в аптеках не продаватимуть

Тимошенко пояснила, чому "Таміфлю" в аптеках не продаватимуть

Прем"єр Юлія Тимошенко вимагатиме порушення кримінальних справ за мародерство проти приватних аптек, які продають ліки "Таміфлю" по завищеній ціні.

Про це вона заявила на брифінгу вночі під час розвантаження літака з вантажем противірусного препарату "Таміфлю" зі Швейцарії, стенограму якого наводить прес-служба уряду.

Тимошенко наголосила, що препарат "Таміфлю" завезено до України "по оптовій ціні 67 грн. за одну дозу (одна доза препарату – це упаковка із 10 капсул)".

"А напередодні міністр закордонних справ купив цей препарат у аптеці за ціною 600 грн за одну упаковку. Це, вважайте, у 10 разів більше деруть ці мародери у приватних аптеках. Це не просто злочин", - сказала прем"єр.

"І з завтрашнього дня я буду вимагати від Генеральної прокуратури, від МВС порушити кримінальні справи за мародерство проти тих приватних аптек, які продають сьогодні ці ліки у 10 разів дорожче", - заявила вона.

Тимошенко також наголосила, що отримані ліки будуть доставлені не в аптеки, а в лікарні, де їх видаватимуть хворим безкоштовно.

"Ми не віддаємо цей препарат в аптеки, тому що переконані, що почнеться спекуляція, з людей будуть здирати три шкіри. І тому ми покладаємося сьогодні на лікарні, а в лікарнях цей препарат буде надаватися безкоштовно", - сказала вона.

"В аптеках, особливо в приватних, сьогодні ліки зникли через ажіотажний попит пов"язаний з тим, що люди купують цей препарат про запас", - зазначила прем"єр.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко пояснила, чому "Таміфлю" в аптеках не продаватимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути