Ексклюзиви
середа, 15 грудня 2010 16:15

Time назвав засновника Facebook людиною року

Time назвав засновника Facebook людиною року

Засновник найбільшої в світі соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг визнаний "Людиною року-2010" за версією журналу Time. Про це повідомляється в офіційному мікроблозі Time на Twitter.

"За об'єднання між собою більше півмільярда осіб, створення нової системи обміну інформацією і просто за те, що він змінив наше життя", - обґрунтувала вибір Цукерберга персоною року редакція Time.

На початку грудня ЗМІ повідомляли про те, що людиною року буде обраний засновник Wikileaks Джуліан Ассанж, який лідирував в голосуванні читачів. Проте, згідно з сайтом Time, Ассанж потрапив тільки в список найближчих переслідувачів Цукерберга (runners-up), тобто читацьке голосування носило лише рекомендаційний характер щодо вибору редакції.

У зв'язку з обранням його головною персоною-2010 на сайті Time розміщено декілька матеріалів, присвячених засновнику Facebook, зокрема дві фотогалереї: актуальні портретні знімки Цукерберга і архівні фото з його сімейного альбому.

Особиста популярність Марка Цукерберга помітно виросла після виходу восени 2010 року фільму "Соціальна мережа", присвяченого історії створення Facebook. Фільм зображує Цукерберга фанатом своєї справи, котрий нехтує особистими стосунками з людьми, зокрема з кращим другом, заради успіху свого дітища. Крім того, згідно з авторами фільму, Цукерберг загорівся ідеєю створення соціальної мережі після того, як його кинула дівчина. Сам засновник Facebook цю версію спростував відмітивши: "Можливо, комусь важко це зрозуміти, але іноді люди створюють що-небудь нове, просто тому що їм подобається створювати що-небудь нове".

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Time назвав засновника Facebook людиною року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути