пʼятниця, 03 грудня 2010 09:23

"Соціальну мережу" Фінчера визнали кращим фільмом року

"Соціальну мережу" Фінчера визнали кращим фільмом року

Фільм "Соціальна мережа" був визнаний Національною радою кінокритиків США (National Board of Review of Motion Pictures) кращим фільмом року, повідомляється на офіційному сайті організації. Джесі Айзенберг, котрий зіграв у фільмі роль засновника соціальної мережі Facebook Марка Цукерберга, переміг в номінації "кращий актор".

В цілому фільм отримав чотири нагороди, зокрема за кращу режисуру (Девід Фінчер) і кращий адаптований сценарій (Аарон Соркін). Нагороди будуть вручені в Нью-Йорку 11 січня.

Кращою актрисою була визнана Леслі Менвілль, яка зіграла у фільмі "Інший рік". Нагороду в категорії "кращий актор другого плану" отримав Крістіан Бейл за роль в картині "Боєць". Крім того, журі оцінило гру акторів в кримінальній драмі Бена Аффлека "Місто злодіїв", присудивши їм нагороду за "кращий акторський ансамбль". "Історія іграшок 3" була визнана кращим мультиплікаційним фільмом.

За останні три роки два фільми, що удостоїлися нагороди Національної ради кінокритиків, отримали "Оскар" в номінації "кращий фільм". Цими картинами стали "Людям похилого віку тут не місце" (2007) і "Мільйонер з нетрів" (2008). Фільм "Мені б в небо", визнаний Національною радою кінокритиків кращим в 2009 році, "Оскара" не удостоївся, хоча був представлений у відповідній номінації.

До складу Національної ради кінокритиків входять історики кіно, студенти і викладачі профільних інститутів. Організація була заснована в 1909 році.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «"Соціальну мережу" Фінчера визнали кращим фільмом року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути