середа, 21 квітня 2021 14:38

Теща головного слідчого країни скупила корупційної нерухомості на 5 млн - ЗМІ

Начальник Головного слідчого управління Нацполіції Максим Цуцкірідзе мешкає в житловому комплексі "Аристократ", через квартирну аферу в якому торік отримав підозру заступник голови ОП Андрія Єрмака Олег Татаров.

При цьому Цуцкірідзе називають кумом Татарова, йдеться в розслідуванні Bihus.Info. Вони обидва родом з невеликого містечка на Кіровоградщині та разом працювали в правоохоронних органах.

"Аристократ" став одним з найскандальніших житлових комплексів країни через квартири для Нацгвардії. Комплекс зводився компанією "Укрбуд Девелопмент" на землі військової частини на умовах передачі частини квартир службовцям після введення в експлуатацію. Але тодішній керівник Нацгвардії Юрій Аллеров погодився на специфічний обмін. Прийняв квартири в іншому ЖК, на околиці Києва. Різниця у вартості при цьому сягнула близько 100 млн грн", - зазначають журналісти.

Згідно з декларацією Цуцкірідзе, квартира має площу в майже 150 кв. м, а її власницею зазначена теща поліцейського Людмила Залужна. Вона купила квартиру в травні 2018 року, після чого придбала ще три об'єкти нерухомості. Господарське приміщення 2019-го та два паркомісця 2020 року. Ці об'єкти не вказані в декларації поліцейського.

Автор: bihus.info
 

Загалом Залужна витратила на нерухомість близько 5 млн грн. Хоча нині ринкова вартість однієї лише схожої квартири в ЖК "Аристократ" може становити 7 млн грн. Сам Цуцкірідзе стверджує, що його теща раніше вклалася у квартиру в іншому будинку Укрбуду в центрі Києва, потім нібито вигідно продала її, а отримані кошти інвестувала в нерухомість. Пояснень щодо походження коштів на первинне придбання дорогої нерухомості в центрі столиці він так і не надав. Згідно з держреєстрами, Залужна ніколи не займалася підприємницькою діяльністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фірма тестя заступника Єрмака отримала 1,3 га землі в столиці після його призначення

21 грудня в НАБУ особисто вручили Татарову повідомлення про підозру в причетності до надання неправомірної вигоди за забезпечення видачі недостовірного письмового висновку судового експерта у справі щодо заволодіння 81 млн грн Нацгвардії.

Татаров є третім підозрюваним у вчиненні зазначеного злочину. Окрім нього, у справі підозрюються заступник директора Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС та колишній народний депутат, власник ТОВ "Укрбуд Девелопмент".

НАБУ відкрило кримінальне провадження через можливе незаконне втручання генпрокурорки Ірини Венедіктової у справу.

30 грудня прокурор Офіса генпрокурора відкликав клопотання про обрання запобіжного заходу Татарову.

Зараз ви читаєте новину «Теща головного слідчого країни скупила корупційної нерухомості на 5 млн - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути