пʼятниця, 11 вересня 2009 12:45

Терористи розкажуть відвідувачам музею свою версію трагедії 11 вересня

Терористи розкажуть відвідувачам музею свою версію трагедії 11 вересня

Відвідувачі музею, присвяченого терактам 11 вересня 2001 року, зможуть ознайомитися з точкою зору терористів. У музеї будуть в друкарському виді представлені цитати з відеороликів, знятих авіавикрадачами перед атакою на США. Щоб ні у кого не виникло симпатії до терористів, паралельно демонструватимуться свідоцтва очевидців терактів.

Національний меморіал і музей 11 вересня зводиться в Нью-Йорку на місці башт Всесвітнього торгового центру, зруйнованих в 2001 році. Ідея ознайомити відвідувачів музею з мотивацією виконавців терактів виникала і раніше, але викликала масову незадоволеність. Зокрема був знехтуваний проект включення в експозицію матеріалів про радянську інтервенцію до Афганістану, що вплинула на виникнення терористичній мережі "Аль-Каїда".

Тепер вирішено, як розповів президент музею Джо Деніелс, що фотографії 19 викрадачів і цитати з їхніх заяв повинні стати частиною експозиції: "Хай злочинці говорять самі за себе". При цьому Деніелс упевнений, що ні у кого з відвідувачів музею не виникне думка про героїзм викрадачів.

В п"ятницю, 11 вересня 2009 року, в США відзначаються восьмі роковини терактів в Нью-Йорку і Вашингтоні. Вперше ця дата офіційно відзначена як Національний день служіння і пам"яті: відповідне рішення федеральна влада ухвалила минулої весни. Охочі зможуть взяти участь в різних добродійних заходах, запланованих по всій країні.

В цілому кількість жертв терактів 2001 року, не рахуючи терористів-смертників, складає 2974 людини, 24 людини числяться зниклими безвісти. 11 вересня два літаки врізалися в нью-йоркські башти близнята, третій - в будівлю Пентагону в столичному передмісті, і четвертий розбився в штаті Пенсільванія. Ці події послужили відправною точкою для глобальної "війни проти тероризму", розпочатою адміністрацією Джорджа Буша. Представник "Аль-Каїди" Халід Шейх Мухаммед, який визнав себе провідним організатором терактів, в даний час знаходиться в ув"язненні на військовій базі США в Гуантанамо, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Терористи розкажуть відвідувачам музею свою версію трагедії 11 вересня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути