пʼятниця, 12 лютого 2010 10:43

Тернопільські браконьєри залишили два села без світла (ФОТО)

 

Села Грабовець і Білоскірка Тернопільського району залишилися без світла через браконьєрів.

Про це кореспонденту Gazeta.ua повідомили у відділі роботи з громадськістю ВАТ "Тернопільобленерго".

О 7 ранку 11 лютого у диспетчерську Тернопільського сільського РЕМ (ремонт електромереж) надійшло повідомлення від жителів села Грабовець про те, що в них немає електроенергії. Оперативно-виїзна бригада району електромереж уже була біля трансформаторної підстанції 35/10 кВ "Грабовець", від якої живляться мешканці довколишніх сіл.

"У нас часто вибиває світло. Ми навіть не звернули особливої уваги. Ремонтували електрику цілий день. То включалася, то виключалася. Але вже о 3 дня нарешті відновили", - кажуть у сільраді Грабівця.

Працівники РЕМу побачили у трансформаторі дірку, через яку витікало масло. Ремівці повідомили про ситуацію чергового диспетчера, а той в свою чергу – керівництво обленерго.

"На місці пригоди ми побачили у трансформаторі отвір від кулі, яку, очевидно, випустили мисливці із рушниці, — розповів начальник електротехнічної служби ВАТ "Тернопільобленерго" Тарас Сердюк. — За попередніми оцінками, з трансформатора витекло орієнтовно 1,5 т масла. У гривневому еквіваленті збитки лише від втрати трансформаторного масла складають 22,5 тисячі гривень".

Енергетики припускають, що мисливці у трансформатор стріляли раніше, можливо, навіть під час сезону на полювання. Знеструмлені села працівники обленерго заживили від інших підстанцій.

На місце надзвичайної пригоди енергетики викликали правоохоронців, які витягнули кулю з навісного обладнання трансформатора. А продірявлений кулею трансформатор планують відремонтувати у найближчі дні.

"Це вперше таке сталося, щоб браконьєри прострелили трансформатор. Усіх збитків від цього інциденту наша служба ще не підрахувала. Можливо, це сталося учора ввечері чи вночі, - коментують ситуацію у відділі роботи з громадськістю ВАТ "Тернопільобленерго". - Раніше були підозри, що люди стріляли по ізоляторах, що на лініях електропередач, а попадали в електричні проводи. Зокрема, такий випадок був у Гусятинському районі. Але загалом нічого подібного ми не фіксували".

За даним фактом правоохоронці проводять розслідування. Кулю віддали на експертизу.

У селі Грабівець живе 823 людини. У сусідній Білоскірці – 353. Населені пункти розміщені за 15 км від Тернополя.

Зараз ви читаєте новину «Тернопільські браконьєри залишили два села без світла (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути