вівторок, 31 січня 2012 13:15

Тернопільська газета назвала студентів-іноземців "чорносракими" та "чорною навалою"
7

Фото: ФОТО автора

Студенти-іноземці, які вчаться в Тернополі, вимагають правоохоронців покарати редактора газети „Нова Тернопільська газета".

В останньому випуску цього місцевого видання їх назвали „чорносракими" та „чорною навалою". Матеріал про бійку африканців та арабів, яка відбулася напередодні в місцевому кафе, газета проілюструвала зображенням двох мавп, які обіймають білошкіру жінку.

"Я п?ять років тут вчуся, але вперше побачив себе зображеним у вигляді мавпи. Це найгірше, що може бути. Ми всі люди незалежно від кольору шкіри, і ми б хотіли, щоб лідери Тернополя вирішили цю проблему", — заявив студент місцевого медичного університету нігерієць Бабур Джеймс Аганнон.

Камерунець з технічного університету Мартін Маєне заявив, що публікація в газеті вплинула на відносини іноземців з друзями.

"Мама моєї подруги читає цю газету, і тепер вона забороняє їй з нами спілкуватися. Навіть забороняє телефон брати, коли я дзвоню", — поскаржився Маєне.

Ректори вузів, в яких навчаються студенти-іноземці, заявили, що публікація є расистською і матиме сильний вплив на комерційну ситуацію вузів.

"Якщо наступного року до нас поступить менше студентів, то ми порахуємо скільки ми недоотримали прибутку, і виставимо цій газетці рахунок. Я думаю, це будуть мільйони доларів", — зазначив перший проректор Тернопільського медуніверситету Ігор Мисула.

Студенти-іноземці, та представники вузів вимагають від газети вибачення на першій сторінці, а також законного покарання редактора видання за розпалювання расової ворожнечі.

Стаття про бійку іноземців вийшла в „Новій тернопільській" минулого тижня. Вона набула резонансу завдяки іноземним CNN та France24, які охарактеризували її як вияв расизму. В той же час місцева прокуратура почала перевірку за фактом публікації, про можливе порушення рівноправності громадян залежно від їх расової , національної належності або ставлення до релігії.

З шеф-редактором „Нової Тернопільської газети" Миколою Мартинчуком кореспонденту Gazeta.ua поспілкуватися не вдалося. В редакції газети повідомили, що він у відрядженні.

Зараз ви читаєте новину «Тернопільська газета назвала студентів-іноземців "чорносракими" та "чорною навалою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

254

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути