неділя, 06 липня 2008 16:40

Таїсія Повалій постраждала від вибуху в Мінську

Святкування Дня незалежності Білорусії в столиці країни закінчилося трагічно. Близько 50 чоловік було госпіталізовано в результаті вибуху невстановленого пристрою на святковому гала-концерті в Мінську. Як виявилось, вибух прогримів під час виступу української співачки Таїсії Повалій. Нам вдалося додзвонитися чоловікові і продюсерові співачки Ігорю Ліхуте.

- Ігор, здрастуйте! Що у вас там відбувається?
- У нас зараз вже все нормально. Ми вчора були запрошені з боку України на концерт, присвячений Дню незалежності. Таїсія виступала відразу після Олега Газманова. І якраз на перетині пісень "Мама Марія" і "Позичила" прогримів вибух. Ми спочатку нічого не зрозуміли, і нас це не сильно здивувало. Сцена стояла на дуже красивому кургані, позаду неї стела невелика, там після кожної пісні давали невеликі піротехнічні ефекти. І тому вибуху ніхто не здивувався. Єдине, що ми не зрозуміли, чому піротехніка спрацювала в натовпі. Людей же було дуже багато -150 000 чоловік.

- Де ви були у момент вибуху?
- У мене така традиція: коли виступає Тая, я завжди разом із звукорежисером знаходжуся біля його пульта. І скажу вам чесно, коли пролунав вибух, я аж сів. Це автоматично відбулося, захисний рефлекс спрацював, настільки сильний був вибух.

- Говорять, що на цьому концерті був і Олександр Лукашенко.
- Так, у президента Білорусії є така звичка, на мій погляд, дуже позитивна, під час подібних концертів або гулянь виходити в народ. Немає якихось відгороджених VIP-зон, він дивиться концерт як звичайний глядач, співає зі всіма, спілкується, дівчата його запрошують танцювати. На цей раз було так само. І ось пролунав цей вибух, і він теж був там.

- Паніка була на майданчику?
- Ні, ніякої паніки, люди продовжували співати. Це було десь за часом хвилин двадцять-тридцять першого ночі. Концерт закінчився тільки о третій годині ночі. Після Таї виступали ще білоруські артисти. Я побачив, що велика кількість військовиків ОМОН кинулася кудись бігти і лише тоді зрозумів, що є якась проблема. Це настільки нехарактерно для Білорусі, що люди не могли собі уявити, що могло відбутися щось надзвичайне.

- Є версія, що це був теракт.
- Можливо, тому що, як тільки пролунав вибух, вся охорона президента і він сам пішли туди, і він особисто узяв під свій контроль всю цю ситуацію.

У цей момент в розмову вирішила все-таки втрутитися Таїсія, і ми продовжили спілкуватися вже з нею.

- Таїсія, здрастуйте! Як ви себе відчуваєте? Все-таки під час вашого виступу відбувся вибух.

- Я відчуваю себе нормально вже. Під час пісні "Позичила" я побачила, що люди у формі, їх завжди видно в натовпі, всі разом кудись попрямували. Я подумала, що це президент йде до мене на сцену і зараз я з ним потанцюю. Так зраділа цьому. Подумала, що це буде шикарним завершенням мого виступу. І тут я дивлюся, що всі люди повернулися в інший бік, і тут я зрозуміла, що відбулося щось надзвичайне. Потім вже, коли ми їхали додому в машині, я побачила, як декілька машин "швидкої допомоги" мчалися на повній швидкості, я зрозуміла, наскільки все серйозно.

- Така ситуація у вас перший раз в житті?
- Так, слава богу. Це перший раз і, сподіваюся, останній.

- Наскільки я знаю, ви відлітаєте з Мінська.
- Так, ми зараз знаходимося в аеропорту, летимо до Москви, пересідаємо і летимо в Астану, завтра святкування десятиліття міста, повідомляє Dni.Ru.

Зараз ви читаєте новину «Таїсія Повалій постраждала від вибуху в Мінську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути