вівторок, 16 березня 2010 11:45

Таїландська опозиція пообіцяла залити уряд кров"ю

Таїландська опозиція пообіцяла залити уряд кров"ю

Учасники масових акцій протесту в столиці Таїланду організували масову акцію по збору крові для того, щоб розлити її біля входу в будівлю уряду. Активісти "Об"єднаного фронту за демократію проти диктатури" заявили, що хочуть змусити урядовців "ходити на роботу з їх крові" і таким чином висловити протест проти відмови задовольнити їх вимоги.

Кожен з добровільних донорів має здати близько 200 мілілітрів крові. Представники уряду вже заявили, що акція небезпечна і може сприяти поширенню інфекційних захворювань. Однак демонстранти відповіли, що збір крові здійснюється в безпечних умовах, до цього залучено близько 500 медичних працівників.

Збір учасників масових акцій протесту в Бангкоку почався 13 березня. В даний час на вулицях столиці Таїланду знаходяться, за різними даними, від 150 до 200 тисяч демонстрантів. Порядок у місті намагаються контролювати близько 50 тисяч військовослужбовців і поліцейських. Центр Бангкоку практично блокований, припинили роботу державні і приватні установи та фірми.

Демонстранти висунули прем"єр-міністру країни Апхісіту Ветчачіви ультиматум з вимогою негайного розпуску парламенту і призначення нових виборів. Голова уряду відкинув ці вимоги. Після початку масових акцій протесту Ветчачіва переховувався на території військової частини в Бангкоку, проте покинув її на вертольоті, після того, як туди прибули тисячі демонстрантів.

Основну масу протестуючих, названих "червоносорочечниками", складають прихильники колишнього прем"єр-міністра Таіланаду Таксіна Чинавата, проти якого порушено кілька кримінальних справ за звинуваченням в корупції. Вони вимагають скасування прийнятої після військового перевороту 2006 року конституції, і повернення до "більш демократичного" основного закону 1997 року.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Таїландська опозиція пообіцяла залити уряд кров"ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути