Ексклюзиви
середа, 19 серпня 2009 13:04

Тарифи Черновецького знову скасовано

Тарифи Черновецького знову скасовано

Київський окружний адміністративний суд заборонив Київській міській державній адміністрації і КП "Інформаційно-обчислювальний центр" стягувати плату за житлово-комунальні послуги відповідно до тарифів, затверджених рішенням КМДА від 29 квітня 2009 р.

Про це журналістів повідомив сьогодні перший заступник міністра юстиції Євгеній Корнійчук.

Він уточнив, що вказане рішення ухвалене у зв"язку із зверненням Міністерства юстиції. "Мінюст аргументував свою позицію тим, що підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги в Києві суперечить нормам чинного законодавства", - пояснив він.

Зокрема, за словами Корнійчука, закон про ціни і ціноутворення забороняє підвищувати тарифи за наявності заборгованості перед державними підприємствами або установами.

"Нам відомо про існування такої заборгованості КМДА по виплаті зарплати бюджетникам - лікарям, вчителям, а також по виплаті пенсій", - сказав Корнійчук.

Він також повідомив, що відповідно до ст. 73 закони про житлово-комунальні послуги, рішення про підвищення тарифів повинні ухвалювати не місцева держадміністрація, а місцева рада.

"Тобто, таке рішення повинне було ухвалюватися Київрадою, а не КМДА, - пояснив він. - Ми так само діятимемо відносно підвищення тарифів в будь-якому іншому місті, якщо воно буде незаконним".

За матеріалом Цензор.нет

Зараз ви читаєте новину «Тарифи Черновецького знову скасовано». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути