субота, 11 липня 2020 19:28

Тариф "Укренерго" на передачу електроенергії з серпня збільшиться на 54,6%

Тариф "Укренерго" на передачу електроенергії з серпня збільшиться на 54,6%
Затвердили збільшення тарифу "Укренерго" на передачу електроенергії. Фото: Reuters

Національна комісія, яка здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) ухвалила рішення, згідно з яким з 1 серпня тариф на передачу електроенергії "Укренерго" збільшиться на 54,6%.

Відповідне рішення Комісія прийняла на засіданні з метою забезпечення джерел коштів компанії для погашення заборгованості перед виробниками електроенергії з відновлюваних джерел.

Раніше, тариф на передачу електроенергії "Укренерго" з 1 серпня пропонували підвищити більш ніж удвічі - до 327,9 грн, а ще раніше в 4 рази - до рівня 596,48 грн.

На прохання присутніх представників бізнесу та народних депутатів Комісія вирішила відмовитися від дворазового зростання тарифу.

Як повідомив голов Нацкомісії Валерій Тарасюк, з метою погашення заборгованості "Укренерго" проведе переговори з міжнародними фінорганізаціями з метою залучення додаткових кредитних коштів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто й скільки заробить на зростанні тарифів на електроенергію

"Тарифи перераховані з урахуванням затвердженого рівня тарифу на послуги з передачі електроенергії "Укренерго" на рівні 240,23 грн/МВт-год, то, відповідно, в середньому по країні відбудеться зменшення тарифів на послуги з розподілу електроенергії, зокрема, на першому класі напруги на 2%, а на другому - близько 1%, таким чином, підвищення тарифу на послуги з передачі електроенергії в певній мірі компенсується зменшенням тарифів на послуги з розподілу електроенергії і, відповідно, кінцевий вплив на ціну електроенергії для споживача якоюсь мірою буде нівельований", - зазначили в Нацкомісії.

Для "АрселорМіттал Кривий Ріг" електроенергія може подорожчати на 11% внаслідок можливого перегляду тарифів Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).

Зараз ви читаєте новину «Тариф "Укренерго" на передачу електроенергії з серпня збільшиться на 54,6%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути