вівторок, 17 червня 2008 10:14

Таліби захопили 8 афганських сіл і зосереджують там свої сили

Вісім сіл на північ від міста Кандагар, розташованого на півдні Афганістану, були захоплені бойовиками руху "Талібан". У поселеннях бойовики зосереджують крупні сили, повідомляє NEWSru.com з посиланням на канадське інформаційне агентство Canwest News Service.

Стало відомо, що сотні бойовиків почали вчора, 16 червня, наступальні операції в районі, що знаходиться в безпосередній близькості від Кандагара, і зараз обладнали позиції в очікуванні наступу на місто.

Слід зазначити, що 13 червня таліби атакували найбільшу на півдні Афганістану в"язницю, звільнивши декілька сотень ув"язнених.

Наразі солдати зі складу канадського контингенту "розгортають підрозділи з тим, щоб надати підтримку афганським силам безпеки протистояти нападу і забезпечити безпеку міста".

За словами представника угрупування військ НАТО в Афганістані Марка Лейті, передислокація військ в цьому районі здійснюється "для того, щоб протидіяти будь-якій загрозі".

В той самий час бригадний генерал Деніс Томсон, командувач канадським контингентом в районі Кандагара, зазначив, що процес підготовки афганських військ, в якому беруть участь канадці, далекий від завершення.

"Ми займаємося створенням афганських збройних сил, проте ми не завершили свою роботу, - заявив він. - Ми зробили її наполовину, і ще стільки ж належить зробити".

Нагадаємо, що 15 червня президент Афганістану Хамід Карзай заявив, що готовий послати афганські війська через кордон до Пакистану з метою боротьби з екстремістами, які проводять операції в Афганістані, а потім ховаються на своїх базах у Пакистані.

За словами Карзая, якщо бойовики переходять афганський кордон і вбивають афганців, то його країна має право на самооборону, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Таліби захопили 8 афганських сіл і зосереджують там свої сили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути