пʼятниця, 20 червня 2008 20:04

Тадіч: Сербія не визнає незалежність Косова и не змінить структуру місії ООН

Президент Сербії Борис Тадіч відкинув пропозиції генерального секретаря ООН Пан Гі Муна про зміну структури місії ООН у Косові. Виступаючи у п"ятницю на відкритому засіданні Ради безпеки ООН, Тадіч також заявив, що Сербія "ніколи не визнає незалежності Косова".

За його словами, пропозиції генсека ООН не містять у собі пунктів, які могли б призвести до вирішення проблеми статусу Косово відповідно до резолюції РБ ООН 1244, яка підтверджує територіальну цілісність Сербії.

"Тому Республіка Сербія не може підтримати доповідь генерального секретаря. Поки не завершено процес визначення статусу Косова відповідно до резолюції 1244, міжнародне співтовариство, кероване ООН, має зберігати свою центральну роль у підтримці миру і стабільності в Косові", - сказав Тадіч.

Пропозиції генсека ООН мають на увазі змінити структуру МООНК так, щоб забезпечити початок роботи місії ЄС і передати їй частину функцій місії. Сербія і Росія вважають незаконним розгортання місії ЄС у Косові без відповідної резолюції РБ ООН.

Генсек ООН Пан Гі Мун 12 червня, за три дні до набуття чинності конституції Косова, передав членам РБ ООН доповідь, у якій інформував про свій намір "провести реконфіґурацію міжнародної цивільної присутності в Косові" з тим, аби створити умови для початку роботи в краю місії Євросоюзу в області законності і права (EULEX) і передати їй частину функцій і повноважень МООНК, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Тадіч: Сербія не визнає незалежність Косова и не змінить структуру місії ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути