четвер, 02 серпня 2012 16:12

Табачник назвав, хто має право на пільги при вступі до ВНЗ

Табачник назвав, хто має право на пільги при вступі до ВНЗ
За словами Табачника, цьогоріч вишам дали право встановлювати певний відсоток для конкурсу серед пільговиків, але не більше 25%. Фото: school-5.slavyansk.biz

Серед "освітніх" пільговиків вступної кампанії цього року 430 переможців олімпіад і 417 членів Малої академії наук.

Про це на прес-конференції заявив мініст освіти Дмитро Табачник, передає Gazeta.ua.

"До "освітніх" пільговиків можуть бути віднесені ті, хто посів перше, друге, третє місце на четвертому етапі всеукраїнської олімпіади з базових предметів і ті, хто переміг на заключному етапі публічного захисту дипломів Малої академії наук. Тільки вони мають право на додаткові бали. Їхні списки були затверджені наказом міністерства ще в березні. Змінити тут нічого практично неможливо", - зазначив Табачник.

Він повідомив, що цього року університетам надали право встановлювати на кожну спеціальність певний відсоток для конкурсу серед пільговиків. Їх може бути не більше 25%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Табачник назвав норму закону про співвідношення контрактників і бюджетників 50 на 50 рудиментом

"На деякі спеціальності в університеті ім. Шевченка було по 50-60 заяв на одне місце. Тому коли була така ж ситуація в 2009 році, кращі випускники середніх навчальних закладів ображалися, що маючи 200 балів по ЗНО, високі бали атестату, вони не могли вступити, бо заяв від пільговиків було більше, ніж місць державного замовлення. Тепер усі класичні університети ще в 2011 році розробили та затвердили правила прийому. На деякі спеціальності пільговиків може бути і 15, і 5%. Це створює конкурс знань", - зазначив міністр.

Посвідчення інших груп пільговиків (діти-сироти, інваліди I і II груп у віці до 18 років і т. д.) при підготовці списків і виготовленні студентських квитків уважно перевірять ще раз.

"Я думаю, не варто ризикувати, намагаючись проникнути в навчальний заклад за липовим посвідченням", - попередив Табачник.

Зараз ви читаєте новину «Табачник назвав, хто має право на пільги при вступі до ВНЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути