середа, 18 серпня 2010 15:29

Табачник наказав відкрити російські класи в українських школах на Донбасі

Табачник наказав відкрити російські класи в українських школах на Донбасі

Міністр освіти і науки Дмитро Табачник доручив відкрити в двох україномовних навчальних закладах – школі N73 м. Горлівки (Донецька обл.) і школі-гімназії N30 м. Луганська – класи з російською мовою навчання, повідомляє "Острів".

Зокрема, як розповів представник батьків першокласників з м. Горлівки Ігор Фунтов, батьки 34-х першокласників звернулися в міське і обласне управління освіти з проханням відкрити в україномовній школі N73 клас з російською мовою навчання. У відповідь батьки одержали відповіді управлінь, в яких, зокрема, акцентувалося, що в Горлівці є достатня кількість шкіл з російською мовою навчання, в які батьки можуть віддати своїх дітей.

За словами Фунтова, батьків першоклашок не влаштували такі відповіді, оскільки у кожної сім"ї є свої аргументи на користь школи N73: комусь ця школа ближче до будинку, комусь подобається педагогічний склад школи тощо.

Не задовольнившись відповіддю місцевої влади, батьки горлівських першокласників написали звернення народному депутатові від Партії регіонів Вадиму Колесниченку, який на сайті "Російськомовна Україна" опублікував Відкритий лист і направив депутатський запит міністрові освіти Дмитру Табачнику щодо прохання батьків. У листі Колесниченка містилося також аналогічне прохання батьків першоклашок і луганської школи-гімназії N30.

У відповідь Табачник повідомив Колесниченку, що дав доручення позитивно вирішити питання, порушене горлівськими і луганськими батьками.

Фунтов підтвердив виданню, що питання з відкриттям російськомовного класу в україномовній школі N73 вже вирішується на місцевому рівні.

"Вчора батьків першоклашок запросили в школу N73 і попросили підтвердити, чи приведуть вони першоклашок, щоб відкрити для них російськомовний клас", - уточнив представник горлівських батьків.

Нещодавно Gazeta.ua повідомляла, що в одній зі шкіл Луганська є проблеми з набором дітей в російськомовний клас.

Так за словами начальника управління освіти і науки Луганської облдержадміністрації Ірини Цимбал, в луганській школі N 30 заплановано створення трьох перших класів: двох - з українською мовою навчання, одного - з російською.

Однак наразі відкриття російського класу перебуває під питанням, оскільки школа не може виконати норматив, встановлений міською владою, - набір в один 1-й клас не менше 25-ти осіб. В клас з російською мовою навчання надійшли заяви тільки від 11-ти охочих.

Зараз ви читаєте новину «Табачник наказав відкрити російські класи в українських школах на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути