четвер, 14 жовтня 2010 13:13

Табачник каже, що просто не сприймає агресивності "західняків"

Табачник каже, що просто не сприймає агресивності "західняків"

Міністр освіти і науки Дмитро Табачник назвав брехнею докори щодо того, що він є українофобом

"Брехня. Навіть не варто обговорювати. Я - українофіл, але українофіл з абсолютно європейським ставленням до України і до будь-якої української партії", - цитує ZAXID.net міністра.

"Я ніколи не збирався і ні перед ким не виправдовуватимуся, але і перші три роки, і другі півтора, коли я працював віце-прем'єром, рівень забезпечення всіх абсолютно українських програм - і української книги, і українського підручника, і шкільного автобуса - був набагато вище, ніж при будь-якому з моїх попередників і наступників", - підкреслив Табачник.

Він також додав: "До речі, візьміть класифікатор професій будь-якої країни - ви не знайдете там професії "патріот". Слюсар є, шахтар, лікар, гінеколог, дизайнер - хто завгодно. А професії "патріот" - немає. Для мене патріотизм набагато цінніше не від того, хто це весь час декларує до піни, до істерики, а від того, хто поважає закон, виконує свій обов'язок і платить податки".

За словами міністра, політичні погляди - це справа кожної людини. "Я дійсно не сприймаю, абсолютно не сприймаю тієї агресивності, з якою впродовж останніх п'яти років представники істеблішменту, політичного бомонду, представники преси і журналістики із західного регіону нав'язували свої погляди. Ну, це моє право. Так само хтось говорить, що треба спалювати книги. Тобі не подобається книга Табачника - напиши, будь ласка, полемічну книгу і сперечайся. І читачі оцінять", - підкреслив Табачник.

Нагадаємо, Дмитро Табачник відомий своїми вкрай радикальними поглядами, які в багатьох країнах були б трактовані як неонацистські.

"Галичани практично не мають нічого спільного з народом Великої України ні в ментальному, ні в конфесійному, ні в лінгвістичному, ні в політичному плані... галичани повинні бути самі зацікавлені покинути якщо не Україну, то, принаймні, її владні інститути", - вважає, зокрема, Дмитро Табачник.

В іншому інтерв'ю Табачник назвав Західну Україну печерним заповідником націоналізму.

Зараз ви читаєте новину «Табачник каже, що просто не сприймає агресивності "західняків"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути